Kamerun, Batı ve Orta Afrika’nın kesişme noktasında yer alan ülkedir. Etnik olarak çeşitlilik gösteren nüfusu, Batı Afrika’daki en kentsel nüfuslar arasındadır. Başkent, ülkenin güney-orta kesiminde bulunan Yaoundé’dir.
Kamerun üçgen şekillidir ve yan yanadır. Nijerya kuzeybatıda, Çad kuzeydoğuda, Orta Afrika Cumhuriyeti doğuya, Kongo Cumhuriyeti güneydoğu, Gabon ve Ekvator Ginesi Atlas Okyanusu oluşturmaktadır. Kamerun kuzey, orta, güney ve batı coğrafi bölgelere ayrılabilir. Kuzey Benue (Bénoué) Nehri, savan yaklaştıkça yükseklik ülkenin merkez düşüşler kaplar düz Çad Gölü havzası. Bölgede dağınık inselbergler, ovaların üzerinde yükselen erozyona dayanıklı kaya yığınları var. Adamawa Platosundaki Gotel Dağları, güneyden kuzeye doğru seyreder ve kuzeybatıdaki Mandara Dağları’nda doruğa çıkar.
475.442 km²
Yaoundé veya Yaunde şeklinde yazılır Kamerun’un başkentidir. Ülkenin güney-orta kesiminde Nyong ve Sanaga nehirleri arasında tepelik, ormanlık bir plato üzerinde yer almaktadır.
Şehir bir idari, hizmet ve ticaret merkezi ve karayolu, demiryolu ve hava taşımacılığı için bir iletişim merkezi olarak büyümüştür. Yaoundé birkaç küçük imalat ve işleme endüstrisi (bir sigara fabrikası, bir bira fabrikası, bıçkı fabrikası ve matbaa) içerir ve aynı zamanda ülkenin en zengin tarım alanlarından birinin pazarıdır.
Fransızca ve İngilizce
Fransızca, İngilizce ve yerel kabile dilleri
25,22 milyon (2018)
Orta Afrika CFA Frangı
İklim, kıyı boyunca tropikal, kuzeyde yarı kurak ve sıcak olmak üzere araziye göre değişir. Aşırı derecede sıcak ve nemli olan kıyı şeridi, dünyanın en yağışlı yerlerinden bazılarını içerir. Örneğin, Debundscha, Mt. Kamerun, yıllık ortalama yağış miktarı 10.300 milimetredir (405 inç).
Kamerun Cuma saat 14:26
Türkiye Cuma saat 16:26
Ulusal birliğin sembolü olarak iki yıldız. Yeşil, güneyin bitki örtüsü için, sarı ise kuzeyin savanları için. Kırmızı, kuzey ile güney arasındaki bağı ve ulusal egemenliği temsil eder.