Kayıtlı Bir Domaini Atak Domain’e Nasıl Transfer Edebilirim?
03.04.2020 15:48 2467 Görüntülendi

Kayıtlı Bir Domaini Atak Domain’e Nasıl Transfer Edebilirim?

Alan adınızın mevcut hesabınızda kayıtlı olmasını istemiyorsanız, Atak domain‘e transfer edebilirsiniz. Neden Atak Domain? Öncelikle biz sitenizin gizlilik ve güvenliğini önemsiyoruz. İnterneti herkes için açık, ücretsiz ve güvenli tutarak bireylerin ve tüketicilerin haklarını desteklemeye çalışıyoruz. Daha bilgili, tecrübeli ve profesyonel Destek Ekibimiz kapsamında uygun fiyatlarla, 7/24 her konuda birinci sınıf hizmetlerle size yardımcı olmaya hazırız.
Alan adı transferleri alan adının TLD'sine ve geçerli kayıt şirketinizin işlemi tamamlama süresine bağlı olarak 30 dakika ila 8 gün arasında değişiklik gösterebilir. Mevcut alan adınızı Atak Domain’e kolay ve basit birkaç işlemle kısa bir zamanda aktarabilirsiniz. Başarılı bir alan adı transferi sağlamak için uygulamanız gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir.
1-İlk yapmanız gereken, alan adınızın aktarıma uygun olup olmadığını kontrol etmektir.
  • Tüm gTLD'ler (ör. .COM / .NET / .ORG vb.), Yeni gTLD'ler (örn. .BID / .CLUB / .TRADE / .TECH vb.) ve bazı ccTLD'ler ( çoğu. .TV / .ME / .CO vb.) dahil çoğu Alan adı mevcut kayıt kuruluşunda en az 60 gün süreyle kaydedilmiş veya transfer edilmiş olmalıdır. Ancak Alan Adı Sahibi Değişikliği'nden sonra 60 gün süreli transfer kilidi uygulanmasını istendiyse, alan adları başka bir alan adı kayıt kuruluşuna transfer için uygun değildir.
  • Alan adınızda listelenen yönetici e-posta adresine (veya .AU alan adı için Alan Adı Sahibinin e-posta adresine) erişiminizin olması için Mevcut iletişim bilgilerini doğru ve güncel olması gerekir. Alan adının mevcut kayıt kuruluşuyla kilidinin açık olduğundan emin olun. (Whois durumu Tamam veya Aktif )
  • Henüz kaldırmadıysanız, Korumalı Kaydı ve Özel Kaydı alan adınızdan kaldırın.
  • Yetkilendirme kodu (bazen EPP kodu veya transfer anahtarı da denir) edinmeniz gerekir.
  • Bazı ccTLD'ler (.ES / .UK / .IO TLD , vb.) ek transfer işlemi gerektirirler ve / veya bazı noktalarda farklılık gösterirler. TLD'niz için özel transfer gereksinimlerini kontrol etmeniz gerekir.
2-Aktarım için sipariş verme
Doğrulama sürecini tamamladıktan sonra artık alan adınızı Atak Domain ‘den satın almaya hazırsınız demektir. Şimdi yapmanız gerekenler sırasıyla şöyledir;
  • Atak Domain hesabınızda oturum açın ve domains sayfasına gidin
  • Alanınızı arama çubuğuna girin, "Aktar" ı tıklayın.
  • Alan adınızın, karşılık gelen alanların yanındaki aktarma ve onay kutularını tıklayarak doğrulayın.
  • Yetkilendirme / EPP kodunu girin.
  • Transferi sepete ekleyin ve tercih ettiğiniz ödeme yöntemini kullanarak kontrol edin.
Kısa bir süre içinde, genellikle birkaç saate kadar, sunucudan alan adı aktarma isteğinin alındığını bildiren bir e-posta almanız gerekir. Bu sadece güvenlik önlemleri içindir ve kontrol panelinizden aktarımı onaylamanız gerekir; aksi takdirde aktarımınızın tamamlanması 7 gün sürebilir.
İşlemlerinizi tamamladıktan kısa bir süre sonra alan adı aktarımınız Kayıt Defteri düzeyinde başlatılacak ve etki alanı "pendingTransfer" statüsü alacaktır. Alan adınızın 5-7 takvim günü içinde serbest bırakılması gerekir. Bu süre içinde önceki kayıt kuruluşunuz herhangi bir işlem yapmazsa, transfer otomatik olarak onaylanır.
Atak Domain hesabınızla ilişkili e-posta adresinize aktarımın tamamlandığını belirten bir bildirim aldığınızda artık alan adınız, bir TLD'ye bağlı olarak bir yıl boyunca yenilenecek ve durumunuz 'clientTransferProhibited' olarak otomatik ayarlanacaktır. (yani, transfer Kilidi etkinleştirilecektir).
Alan adı aktarımında bilinmesi gerekenler:
  • Bir alan adı transferinde DNS değişikliği olmaz. Aktarımdan sonra alan adınız için ad sunucuları aynı kalır. Alan adınız, önceki kayıt kuruluşunuzun varsayılan DNS'sini kullanıyorsa, aktarım tamamlandıktan kısa bir süre sonra web sitenizin ve / veya e-postanızın kapalı kalmasına neden olacak şekilde alan adını DNS bölgelerinden siler. Eğer sunucunuz tarafından sağlanan sunucuları kullanıyorsanız, hizmetlerinizde herhangi bir kesinti olmayacaktır.
  • Acil bir DNS değişikliği yapmanız gerekiyorsa, aktarım başlamadan önce bunu yaptığınızdan emin olun. Çünkü, bir etki alanı aktarımı başlatıldığında, etki alanının ad sunucuları güncellenemez, ancak aktarım tamamlandığında bunu yapabilirsiniz.
  • Özel Kayıt iptalleri geri döndürülemez. Bir kez iptal edildiğinde geri etkinleştirilemez ve mevcut alan adı sunucunuzla kalmaya karar verirseniz özel kaydın tekrar satın alınması gerekir.
  • Eğer sunucunuz tarafından sağlanan (üçüncü taraf DNS) sunucuları kullanıyorsanız, hizmetlerinizde herhangi bir kesinti olmayacaktır çünkü aktarım sırasında DNS sunucusu ayarları değişmez.
  • ICANN'e göre alan adı yeni kayıt şirketi tarafından 1 yıl boyunca yenilenecektir. Önceki kayıt şirketi tarafından alan adınıza eklenen yeniden etkinleştirme yılı iptal edilecektir. Bu yüzden alan adınızı aktarmak istediğinizde önceki kayıt şirketinizle yaptığınız kayıt tarihini kontrol edin. Kayıt süreniz bittiğinde, alan adınızı onlarla yeniden etkinleştirdiyseniz, önceki son kullanma tarihinden itibaren 45 gün içinde aktarma yapmayın. Çünkü önceki kayıt kuruluşuna ödenen yenileme ücretlerini kaybedebilirsiniz.
  • Daha fazla bilgi almak için lütfen Atak Domain Destek Ekibimizle iletişime geçin.