Wildcard SSL

Tek sertifika ile alan adınızı ve tüm alt alan adlarınızı koruma altına alın!

  • Ücretsiz Destek
8.25$/ Ay
WildcardSSL SSL

Wildcard SSL SSL Sertifikaları

Wildcard SSL sertifikası, bir etki alanına ve tüm alt etki alanlarına uygulanan dijital bir sertifikadır. Wildcard karakter gösterimi, bir yıldız işaretinden ve alan adından önceki bir noktadan oluşur. SSL sertifikaları, SSL şifrelemesini alt etki alanlarına (subdomain isimlere) genişletmek için genellikle Wildcard kullanır. Geleneksel bir SSL sertifikası tek bir alan adında çalışır.
Tür Belge Mobil Alt alan adı Onay
Comodo PositiveSSL Wildcard Certificate Comodo PositiveSSL Wildcard Certificate DV Domain
7 .08 $ /Ay
eTugra Standart Wilcard eTugra Standart Wilcard DV Domain
8 .25 $ /Ay
RapidSSL Wildcard Certificate RapidSSL Wildcard Certificate DV Domain
9 .08 $ /Ay
Comodo Premium SSL Wildcard Comodo Premium SSL Wildcard OV Belge
14 .92 $ /Ay
GeoTrust QuickSSL Premium Wildcard SSL (FLEX) GeoTrust QuickSSL Premium Wildcard SSL (FLEX) DV Domain
24 .92 $ /Ay
GlobalSign Domain SSL Wildcard GlobalSign Domain SSL Wildcard DV Domain
33 .25 $ /Ay
GlobalSign OV Wildcard SSL Certificate (FLEX) GlobalSign OV Wildcard SSL Certificate (FLEX) OV Belge
41 .58 $ /Ay

Wildcard SSL Sertifikası

Multi Domain SSL Nedir?
  • Wildcard SSL Sertifikası, her bir domain için ayrı SSL sertifikasını almanızı önler ve para tasarrufu sağlar.
  • Birden fazla domain – subdomain aynı SSL ile yönetildiği için zamanı optimal kullanırsınız.
  • Wildcard SSL ile domainadresiniz.com adlı alan adınızın; login.domainadresiniz.com ve pay.domainadresiniz.com gibi subdomain'leri de koruma altına alırsınız.
  • Kolay sertifika yönetimi.
  • En ucuz fiyat, sınırsız alt alan – subdomain güvenliği, çoklu sunucu esnekliği.
Wildcard SSL Sertifikası Avantajları ve Özellikleri
Kurumunuza / Firmanızın internet sitesi ve E-Ticaret siteleri için prestijli ve güçlü çözüm
Wildcard SSL verilerinizi korur

Wildcard SSL sertifikasının temel işlevi, sunucu-kullanıcı arasındaki iletişimin güvenli bir şekilde sürdürülmesidir. Kimlikler, parolalar, kredi kartı numaraları vb. hassas verilerinizi koruma altına alın.

Yüksek Gelir – Güçlü Şifreleme

128/256 Bit şifreleme ile üst düzey koruma sağlayın. Firma bilgilerinin doğrulanması size olan güveni artıracak ve satışlarınız güven endeksli sürekli artacaktır.

Domain Doğrulama

Wildcard SSL satın almak ve internet sitenize tanımlamak çok kolaydır. Domaine ait mail adresine gelecek linki onaylayarak dakikalar içerisinde web sitenizi güvenli hale getirebilirsiniz.

Garanti Teminatı İle Güvendesiniz

Wildcard SSL sertifika güvence bedelleri oldukça yüksektir. Wildcard SSL sertifika markasına göre garanti ücretleri değişmektedir. Sertifika kaynaklı sorun yaşamanız halinde size yüksek garanti ücreti ödemektedir.

Ücretsiz Wildcard SSL Kurulumu

Wildcard SSL için gerekli belgeler konusunda ücretsiz teknik destek sağlamaktayız. Wildcard SSL kurulumu konusunda SSL teknik destek uzmanlarımız sizin için SSL sertifikanızı tanımlayabilirler.

Site Güvenlik Mührü

İnternet sitenizde yer alan Wildcard SSL güvenli site mührü sitenize için güven verir. Site mührü sertifikayı sağlayan SSL markasının siteye verdiği güvenceyi gösterir.

Wildcard SSL Sertifikası Nedir?
Wildcard SSL Sertifikası Nedir? Bilgisayar ağlarında Wildcard SSL sertifikası, bir etki alanının birden çok alt etki alanıyla kullanılabilen bir genel bir SSL sertifikasıdır. Temel kullanım amacı web sitelerinin HTTPS ile güvenliğini sağlamak içindir fakat ana özelliği subdoman (alt alan adları) adları da kapsar. Normal SSL sertifikalarla karşılaştırıldığında, her bir alt alan için bir sertifikadan daha ucuz ve daha kullanışlıdır. Bu da alt etki alanlarını güvence altına alarak karmaşıklığı daha da basitleştirir ve maliyetleri düşürür.

Wildcard SSL sertifikaları, doğrulama düzeyi, domain sayısı ve birlikte kullanılabileceği sunucu sayısı temelinde kategorize edilmektedir. Benzer şekilde doğrulama düzeyine göre kategorize ettiğimizde DV (domain validation) Wildcard, OV (organization validation) Wildcard ve EV (extended validation) Wildcard sertifikası olarak adlandırılırlar. Multi-domain wildcard sertifikaları ve Multi-server wildcard sertifikaları alan adı ve sunucu sayısına göre veriliyorlar.

Wildcard SSL ve standart SSL sertifikaları arasındaki benzerlikler ve farklılıklar var. HTTPS artık zorunlu olmaya başladı. Tüm web tarayıcılar tarafından gereksinim olarak gösteriliyor. Sitenize HTTPS aracılığıyla hizmet vermek için, sunucunuza bir SSL sertifikası yüklemeniz gerekiyor. Ardından web sunucunuz üzerinden tüm girişleri HTTPS bağlantıları yapacak şekilde yapılandırmanız gerekir. Wildcard SSL sertifikası sizi büyük bir maliyetten kurtarır. Normal SSL sertifikası ile aynı endüstri standardı şifreleme gücünü sağlamaktadır. Her ikisi de standart olarak 2048 bit RSA imza anahtarlarıyla geliyor. 256 bite kadar şifrelemeyi kolaylaştırır.

Wildcard SSL sertifikası, teknik olarak RFC 2818'e göre yalnızca tek bir alt etki alanı eşleşmesi desteklenmektedir. EV (Genişletilmiş Doğrulama) sertifikalar için wildcard almak mümkün değildir. Wildcard SSL, multi-domain sertifikalarına veya UCC türündeki sertifikalarla eklenebilir.
Wildcard SSL Nasıl Çalışıyor?
Wildcard SSL sertifikası, bir web sitesini ve sınırsız sayıda alt alanı şifrelemek için çok fonksiyonlu bir dijital imzadır. Esnekliği, uygun maliyetli olması ve yönetim kolaylığı büyük avantajlar sağlar.

Wildcard SSL Nasıl Çalışıyor?

Bir Wildcard, özünde, bir düzeydeki tüm alt etki alanlarının ana etki alanıyla birlikte şifrelenmesine izin veren bir SSL sertifikasıdır.

Tipik olarak, bir SSL sertifikası sadece bir domain adresini korur. xyz.com için aldığınız SSL sertifikasını example.xyz.com için kullanamazsınız.

Wildcard SSL sertifikası ile ana domain altındaki subdomain adreslerini güvence altını alır.

Örnek verelim:
mail.domain.com
login.domain.com
dev.domain.com

Bunların tümü birinci seviye subdomain örnektir. Hepsi aynı Wildcard ile güvence altına alınabilir. Sınırsız. Yani bir subdomain limiti bulunmuyor. Fakat bir fark bulunuyor.

example.mail.domain.com
login.member.domain.com

gibi ikinci düzey subdomain adresler için ek bir Wildcard SSL'e ihtiyacınız olacaktır.

Wildcard sertifikanız için bir CSR oluştururken, alanınızı * .domain.com olarak girin.

Bir Wildcard SSL sertifikası satın aldıktan sonraki adım, alan adınızın önündeki yıldız işaretiyle (örneğin * .xyz.com) bir sertifika imzalama isteği (CSR) oluşturun. Sertifika yetkilisi (CA) daha sonra bir SSL sertifikası yayınlayacak ve bunu tüm birincil subdomain adresleriniz için kullanabileceksiniz. E-posta yoluyla size korunan alan adlarınız gönderilecektir.
Wildcard SSL Kullanmanın Avantajları
  • Alt alan adlarının güvenliğini sağlamak için en ideal yaklaşım Wildcard SSL Sertifikası kullanmaktır. Bu SSL sertifikaları, çok sayıda alt alan adıyla kullanılabilen genel anahtar kimlik doğrulamasının kullanımı sunar. Kolay yönetilir, tek bir noktadan tüm subdomain adreslerinizi yönetebilirsiniz veya sonradan eklenecek bir subdomain adresini kolayca dahil edebilirsiniz. Her bir alt alan için birden çok ayrı ayrı SSL Sertifikası satın almak size maliyetli ve yönetimi zor bir işlev sunar. Fakat işletmeniz Wildcard SSL Sertifikası kullanarak tüm subdomain adreslerini koruma altına alabilir.

  • Wildcard SSL sertifikaları, tüm alt alan adlarınız için yalnızca bir SSL Sertifikasına sahip olacağınız ve hepsi aynı yenileme tarihine sahip olacağı için kolay yönetilir.

  • Güvenceye almak istediğiniz ikincil seviye subdomain adresleriniz varsa (https://test.mail.abc.com gibi) o zaman ayrı bir SSL satın almanız gerekecektir. Her 2. düzey alt alan adı için sertifika gereklidir. Diğer opsiyon ise bir UCC / SAN SSL Sertifikası satın alabilirsiniz. O size sahip olduğunuz ikincil seviye subdomain adreslerinizi de güvence altına almanıza izin verir. Ancak maliyetleri biraz daha yüksektir.

  • Wildcard SSL Sertifikasında DV ve OV türünde doğrulama mevcuttur. Güvenli sınırsız alt alan adlarını barındırabilirsiniz. Statik / dinamik güven mührü verir. Dakika içerisinde üretilir ve kurulur. Paradan ve yönetim süresinden tasarruf edin. % 99'un üzerinde tarayıcı uyumludur. 2M USD’ye kadar garanti ücreti vardır.

  • "Normal" bir SSL sertifikası, bir alan için şifreleme sağlar. Ayrıca tek alanlı SSL sertifikaları, EV dahil üç doğrulama seviyesinde de mevcuttur. Öte yandan, Wildcards birden çok alt etki alanına sahip web sitelerini korur. Satın alma işlemi sırasında sertifika imzalama isteğinizi oluşturduğunuzda, şifrelemek istediğiniz etki alanı düzeyinde bir yıldız işareti koymanız yeterlidir.

  • Wildcard SSL sertifikasının dezavantajı, bir subdomain alanında sertifikanın iptal edilmesi gerekiyorsa, diğerlerinde de iptal edilmesi gerekiyor. Yani örnekte verdiğimiz login.abc.com için bir güvenlik ihlali söz konusu olursa, bu diğer subdomain adlarını da tehlikeye sokabilir. Ayrı sertifikalar satın almak daha maliyetlidir ve daha fazla yönetim gerektirebilir belki fakat her bir alt alanın ayrı ayrı korunmasını sağlar.
En Düşük Fiyat ve En İyi Destek
En Düşük Fiyat ve En İyi Destek
Wildcard SSL sertifikası konusunda tüm SSL markalarına ait Wildcard SSL ürünlerini sitemiz üzerinden satın alabilirsiniz.

1,75 milyon ABD dolarına kadar garanti bedeli, www ve www olmadan güvenli erişim, ücretsiz güvenli site mührü, ücretsiz uzman desteği hizmetlerimizden yararlanmak için Atak Domain'den hemen bir Wildcard SSL sipariş verebilirsiniz.

Ucuz Wildcard SSL sertifikalarımız standart x.509 dijital imzaya sahip olup çoğu masaüstü ve mobil tarayıcılar için uygundur. Seçtiğiniz sertifika sağlayıcısına bağlı olarak ECC şifreleme, sınırsız sunucu lisansı, günlük kötü amaçlı yazılım taraması, güvenlik açıkları değerlendirmesi, güvenlik mühür araması ve sayfa yükleme hızını artırma gibi bazı ek özelliklere sahip olacaksınız.
Google Organik Aramalarda Yükselin
Özellikle Google üzerinde organik aramalar tüm web siteleri için en önemli trafik kaynağıdır. Wildcard SSL sertifikası ile HTTPS’e geçiş yaparak, organik arama sonuçlarında sıralamanızı yükseltebilir, rakiplerinizden bir adım öne geçebilirsiniz.
Wildcard SSL ve Normal SSL Farkları
Wildcard SSL ve Normal SSL Farkları İnternet üzerinde web tabanlı hizmetler kullandığında, SSL / TLS sertifikaları kimlik doğrulama ve güvenlik için bir standart haline gelmiştir. SSL sertifikalarının nasıl kullanılacağına ve amaçlarına bağlı olarak değişiyor, çoklu kullanım sertifikaları geleneksel sertifikalara kıyasla daha fazla esneklik sağlar. Çoklu domain SSL sertifikaları birden çok FQDN (tam nitelikli domain adresleri) ve subdomain adreslerini koruyarak, yönetim maliyetlerinizi düşürür ve sertifika kurulumunu, yönetimini ve dağıtımını basitleştirir.

Çok kullanımlı özellikli SSL sertifikalarından biri Wildcard SSL Sertifikalarıdır. Alan adınızı ve onun altında çalışan birincil düzeydeki tüm subdomain adreslerinizi güvence altına almanıza yardımcı olur, zaman ve para tasarrufu sağlar. SSL Wildcard sertifikaları, SSL yönetim süreçlerini basitleştirmenize olanak tanır. Bireysel sertifika satın alımlarına kıyasla maliyet tasarrufu sağlar. Tek bir FQDN (ana domain) altında birden çok alt alanı güvence altına almanıza olanak tanır. Wildcard sertifikaları mevcut ve gelecekte kullanacağınız subdomain adreslerinize anında koruma sağlarken yönetim maliyetlerinizi de düşürür. Wildcard SSL sertifikaları, belirli hizmet adlarını içermez ve her zaman domain adresinin önüne bir joker karakter (* olarak gösterilir) içerir. Wildcard sertifikası, birden çok tek amaçlı sertifika kullanmaktan daha esnektir. Sertifikayı güncellemenize veya yeni sertifika satın almanıza gerek kalmadan sonradan eklenecek hizmetleri ekleyebilir, değiştirebilir veya değiştirebilirsiniz.

Wildcard SSL sertifikalarının önemli kazanımları bulunur. Ana etki alanına ve ikinci düzey etki alanı adına tüm önemli güvenlik gereksinimlerinin kurulmasına yardımcıdır. Belirli bir e-ticaret sitesinde kurulduğu vakit ikinci seviye alan adlarında yeşil HTTPS sinyalini tetikler. Birkaç dakika içinde geçerli kurulumla birden çok sunucuda tek bir sertifikaya sahip olabilirsiniz. E-ticaret web siteleri tarafından yaygın olarak tercih edilir. Çünkü güvenliği için tek noktadan çözüm sunar.

Wildcard SSL sertifikası, normal SSL sertifikasıyla aynı şekilde çalışır, ancak bir wildcard sertifikası olduğundan, bir Sertifika İmzalama İsteği (CSR) oluştururken özel dikkat gösterir. Kullanıcılar, wildcard SSL için CSR oluştururken, belirli bir biçimde ortak bir ad eklemelidir. Wildcard SSL ortak adı yıldız işaretiyle gösterilir. Sertifikanız "Multi Domain Wildcard SSL" ise CSR'de "*" olmadan genel adı kullanmanızı öneriyoruz. Multi domain özelliği bir farklılık getirmektedir.

CSR Kodu Nasıl Oluşturulur (Certificate Signing Request)
    <%--
  • Apache Mod SSL CSR kodu oluşturma için tıklayınız
  • --%>
  • Microsoft IIS 5.x,6.X, 8.X CSR kodu oluşturma için tıklayınız
  • <%--
  • cPanel kontrol paneliniz üzerinden CSR kodu oluşturma için tıklayınız
  • Plesk kontrol paneliniz üzerinden CSR kodu oluşturma için tıklayınız
  • --%>
Sertifikamı Sunucuma Nasıl Yüklerim?
CSR kodu oluşturulurken dikkat edilmesi gerekenler:
SSL sertifikası kurulumunda ilk aşama CSR kodu oluşturmaktır. CSR kodu oluşturmak sunucu tarafında kullanılan web hosting yönetim programına göre değişiklik göstermektedir. Şayet internet sitenizin barındırılmasını bir Internet Servis sağlayıcısı - Hosting firması üzerinde yapıyorsanız, bu hosting firması size ssl sertifikası kurulumu için gereken CSR kodu bilgisini verecektir.

CSR Kodu oluşturken mutlaka aşağıdaki uyarıları dikkate alınız
a) CSR kodu için verdiğiniz bilgilerin içerisinde alttaki karakterler yer almamalıdır. ! @ # $ % ^ * ( ) ~ ? > < & / \
b) Common Name bilgisi ssl tanımlamak istediğiniz domain ile aynı olmak zorundadır. Eğer CSR kodu talebinizi alanadi.com şeklinde yaptıysanız, akabinde mail. alanadi.com şeklinde sertifika oluşturamazsınız ya da talebinizi mail. alanadi.com şeklinde yapmış iseniz ssl sertifikanızı alanadi.com altında kullanamazsınız.

Wildcard SSL Sertifikası Soru - Cevap

Wildcard SSL sertifikaları, sınırsız sayıda alt alan adlarını ve sitenizin URL'sini güvenli hale getirmenize olanak sağlar. Bu özellik, aynı etki alanındaki birden fazla siteyi veya sayfayı barındıran veya yöneten herkes için çok avantajlı bir çözümdür

Ödeme Seçenekleri

  • Havale
  • Kredi Kartı
  • WebMoney
  • TransferWise
  • PayPal
  • Stripe
  • AliPay

Uzman Ekibimizden Yardım Alın

İhtiyacınız olan her anda yanınızdayız!