Contact Form 7, en popüler ve en eski WordPress iletişim formu eklentilerinden biridir. Ancak, popülerliğine rağmen, birçok kişi Contact Form 7'yi nasıl kuracakları konusunda zorluk yaşıyor. Sizde mi zorluk yaşıyorsunuz gelin birlikte kolayca yükleyelim.
Bunu düzeltmek için size İletişim Formu 7'yi nasıl kuracağınız konusunda adım adım talimatlar vereceğiz. Bu yazıyı okumayı bitirdikten sonra, İletişim Formu 7'yi nasıl kuracağınızı ve WordPress web siteniz için şık, amaca yönelik iletişim formları nasıl oluşturacağınızı iyi anlayacaksınız.
5 milyondan fazla aktif yükleme ile Contact Form 7 açıkça tercih edilen bir WordPress eklentisidir. Öyleyse en iyi özelliklerinden bazılarına bir göz atalım:
Ve hepsinden iyisi, ücretsiz olması bu eklentiyi diğer eklentilerin önüne çıkarıyor. Artık bu güçlü eklentinin neler yapabileceğini biliyorsunuz, şimdi WordPress web sitenizde İletişim Formu 7'yi nasıl kuracağınıza bakalım.
İletişim Formu 7'yi kurmanın ilk adımı, eklentiyi WordPress web sitenize kurmaktır. Bunu yapmak için WordPress kontrol panelinizde menüden Eklentiler > Eklenti Ekle butonuna tıklamanız yeterlidir.
Ardından, arama yerine İletişim Formu 7'yi yazın. Contact Form 7 eklentisi görüntülendiğinde, Yükle > Etkinleştir butonuna tıklamanız yeterlidir.
Etkinleştirildiğinde, eklentinin işlevselliğini WordPress kontrol panelinizin yeni İletişim alanında bulabilirsiniz.
İletişim > İletişim Formları'na tıklayın. Burada birden fazla iletişim formunu yönetebileceğiniz merkezi yönetim panelini göreceksiniz. Ayrıca, İletişim Formu 7'nin, İletişim Formu 1 etiketli varsayılan iletişim formunu da bulacaksınız.
İletişim Formu 1, temel bir iletişim formunun ihtiyaç duyabileceği tüm alanları içerir. Bu form kullanıma hazırdır ve dilerseniz web sitenizin herhangi bir sayfasına ve gönderisine eklenebilir (bu konu ileride anlatılacaktır).
Alternatif olarak, İletişim > Yeni Ekle'yi seçerek kendi iletişim formunuzu oluşturabilirsiniz.
Yeni oluşturduğunuz formunuza bir ad verin ve ardından Form seçeneğine tıklayın. Burada yeni iletişim formu şablonunu düzenleyebilirsiniz. Şablonunuz, formunuzda görünecek çeşitli alanları ve bu alanların yanında görünen etiketleri tanımlar.
Varsayılan olarak, İletişim Formu 7, yeni formlara ad, e-posta, konu, mesaj ve gönderme dahil olmak üzere bir dizi alan ekler. Büyük olasılıkla, tüm bu alanları saklamak isteyeceksiniz.
Ancak, sitenizin ihtiyaçlarına bağlı olarak fazladan alanlar eklemek isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için, doğru form etiketini oluşturmak için uygun etiket oluşturucu düğmesini seçebilirsiniz. Örneğin, bir URL alanı eklemek için URL butonuna ( aşağıda işaretlendiği gibi ) tıklamanız yeterlidir.
Alanınıza bir etiket eklemek istiyorsanız, diğer alanlardan bir form etiketine eşlik eden HTML'yi kopyalayabilirsiniz. Örneğin, URL butonuna tıkladığımızda İletişim Formu 7, form etiketini önceden oluşturur [url url-935]. Ardından, etiket için fazladan HTML'yi ekledik, böylece nihai URL alanı şu şekilde okunur:
Artık sitenizin iletişim formu için gerektiği kadar fazla alan ekleyebilirsiniz. Bitirdiğinizde sayfanın alt kısmındaki Kaydet'e tıklamayı unutmayın.
İletişim formunuza eklediğiniz fazladan alanlar, e-posta bildirim şablonu ayarlarına otomatik olarak yansıtılmaz. Bu nedenle, Formu özelleştirmeyi bitirdikten sonra Mail sekmesine tıklayın.
Bu ekran, bir iletişim formu gönderildiğinde alacağınız e-postanın şablonunu gösterir. ‘To’ yazan kısımda herhangi iletişim formu yazışmasının nereden gönderileceği belirtilen kısımdır. ‘From’ alanına yazmış olduğunuz e-posta adresinin doğru olup olmadığını kontrol edin. (İletişim Formu 7 varsayılan olarak web sitenize bağlı e-postayı ekleyecektir).
Aşağı kaydırarak İleti Vücut bölümü ve formunuz için oluşturulan bu ekstra form etiketleri ekleyin. Bu, iletişim formunuz aracılığıyla bir e-posta aldığınızda, gönderenden paylaşmasını istediğiniz tüm bilgilerin görüntülenmesini sağlayacaktır.
E-posta şablonunuza bir alan eklemek için, şablonunuzdaki form alanını kopyalamanız yeterlidir. Ayrıca alanlarınızın etrafına normal metin de ekleyebilirsiniz. Bunu nasıl yaptığımızı aşağıdaki ekran görüntüsünde görebilirsiniz:
Yine, mail ayarlarınız tamamlandıktan sonra Kaydet'e tıklamayı unutmayın. Aksi takdirde tüm yaptığınız değişiklikleri kaybedersiniz.
Artık İletişim Formu 7'yi nasıl kuracağınızı, iletişim formunu nasıl oluşturacağınızı ve posta ayarlarını nasıl yapacağınızı biliyorsunuz. İşlemdeki son adım, şimdi iletişim formunu bir sayfaya eklemek veya WordPress web sitenizde yayınlamaktır. Gelin bu adımı da detaylı olarak açıklayalım.
Kişi > İletişim Formları'nı seçin. Ardından sitenize eklemek istediğiniz formun yanındaki kısa kodu kopyalayın.
Ardından, sayfayı açın veya iletişim formunu eklemek istediğiniz yeri gönderin. Kısa kodu, iletişim formunun görüntülenmesini istediğiniz yayın düzenleyicisinin metin alanına yapıştırın.
Sayfayı önizleyin ve sonuçlardan memnunsanız Yayınla butonuna tıklayın. İletişim formunuz yayına girdikten sonra çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için test edin. İletişim formu yanıtınız doğrudan Posta ayarlarında belirttiğiniz e-posta adresine gönderilmelidir. Gelen kutunuz boş kalırsa, sorun gidermeye başlamadan önce istenmeyen/istenmeyen postalarınızı kontrol edin. Bu kısımlarda da gözükmüyor ise bir yerde hata yapmış olmalısınız.
Tekrardan yukarı gösterdiğimiz adımları yaparsanız sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir. Eğer çözülmezse mail yoluyla bize ulaşabilirsiniz.
Contact Form 7 eklentisinin bir adet alternatifi bulunuyor. WPBeginner ekibi tarafından oluşturulan WPForms, son derece kullanıcı dostu bir eklentidir. Kurulumu ve kullanımı ücretsiz, bir sürükle ve bırak oluşturucu kullanarak WordPress web sitenize hızlı bir şekilde bir iletişim formu ekleyebilirsiniz. İşte WPForms'un diğer en iyi özelliklerinden birkaçı:
WPForms kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için resmi sitelerinde yer alan yazıyı okuyabilir ve dilerseniz indirebilirsiniz.
Bir iletişim formu, herhangi bir web sitesinin hayati bir parçasıdır. Artık İletişim Formu 7'yi nasıl kuracağınızı ve sitenize kolayca bir iletişim formu ekleyeceğinizi biliyorsunuz. Ve tüm özellikleri ücretsiz olduğunu unutmayalım. Gelecekte, WordPress.org'da listelenen birçok üçüncü taraf İletişim Formu 7 uzantısından yararlanarak iletişim formlarınıza yeni işlevler ekleyebilirsiniz.
Contact Form 7 dışında WPForms eklentisini de indirebilirsiniz. Bu makalenin WordPress'te basit bir iletişim formu oluşturmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, en iyi WordPress yedekleme eklentileri karşılaştırmamıza ve WordPress'in e-posta göndermeme sorununu nasıl çözeceğimize ilişkin bilgilendirmeye göz atmak isterseniz sitemizde yer alan blog yazılarını incelemenizi öneririz.