Microsoft IIS 8.x  CSR Kodu Oluşturma
08.03.2018 06:39 8664 Görüntülendi

Microsoft IIS 8.x CSR Kodu Oluşturma

  1. Sunucuya erişim sağladıktan sonra Windows butonuna veya arama butonuna tıklayarak “IIS” veya “inetmgr” yazınız ve listede çıkan "Internet Information Services (IIS) Manager" butonuna tıklayınız.

  2. Önce sunucu adına ardından da açılan menü içerisinden “Server Certificates’’butonuna çift tıklayınız.

  3. Sayfanın sağ tarafında yer alan Actions menüsünün altında bulunan "Create Certificate Request..." butonuna tıklayınız.

  4. “Distinguished Name Properties” başlığına sahip bir pencere karşınıza çıkacaktır. Bu pencerede sizden alan adınız, firma bilgileriniz, il, ilçe ve ülke bilgileriniz talep edilmektedir. Türkçe karakter kullanmadan bu bilgileri yazarak “Next” butonuna tıklayınız.

  5. “Cryptographic Service Provider Properties” başlığına sahip pencere açıldığında “Cryptographic service provider” seçeneğinde herhangi bir değişiklik yapmadan “Microsoft RSA SChannel Cryptographic Provider” olacak şekilde varsayılanda bırakınız. “Bit length" seçimini ise 2048 veya üzeri seçiniz ve “Next” butonuna tıklayınız.

  1. Açılan sayfadan CSR dosyanızı kaydetmek istediğiniz yeri seçiniz. Bu işlem için öncelikle üç nokta (…) bulunan kutucuğa tıklayınız ve ardından dosya yolunu belirleyiniz. CSR dosyasını rahat ulaşabilmek için masaüstünü (Desktop) tercih edebilirsiniz. Seçimi tamamladıktan sonra “Finish” butonu ile işlemi tamamlayabilirsiniz.

  2. Yukarıda yer alan işlem adımları başarılı bir şekilde gerçekleştirildi ise CSR kodunuz oluşturulmuştur. Belirlediğiniz dosya yolunu kontrol ederek TXT dosyanızı görüntüleyebilir, dosyayı notepad programı ile açarak CSR kodunuzu görüntüleyebilirsiniz.

  1. Üretilmiş olan CSR kodunun doğruluğunu kontrol edebilmeniz için web adresleri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi https://www.sslshopper.com/csr-decoder.html Bu adrese erişim sağladığınızda kodu yapıştırabilmeniz için bir kutucuk bulunmaktadır. Kopyaladığınız CSR kodunu bu kutucuğa yapıştırarak doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. Oluşturduğunuz CSR kodunda bir hata olduğunu düşünüyorsanız sunucu üzerinden yeni bir CSR kodu üretebilirsiniz.

Önemli Bilgi: CSR kodu web sitenizin bulunduğu sunucu üzerinden oluşturulmalıdır.