E-Ticaret Siteleri İçin En İyi Hosting Planı Nasıl Seçilir?
27.03.2023 10:11 722 Görüntülendi

E-Ticaret Siteleri İçin En İyi Hosting Planı Nasıl Seçilir?

E-ticaret, birçok maddi riskin olduğu büyüyen bir endüstridir. Bu yüzden hosting sağlayıcınızı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken tek faktör, çevrimiçi mağazanızın trafiği ve konumu değildir. Performans ve güvenlik de önemli faktörlerdir.

Hosting sağlayıcınız yavaşsa, çevrimiçi mağazanız da yavaştır. Hosting sağlayıcınız kapalıysa, çevrimiçi mağazanız da kapalıdır. Tüm bunlar, kötü bir kullanıcı deneyimine ve kâr kaybına neden olabilir.

Kullanım kolaylığı veya güvenlik gibi diğer birçok nedenin yanı sıra performans da, e-ticaret için en iyi hosting sağlayıcısını seçmek için en önemli faktörlerden biridir. 

E-ticaret Hosting Nedir?

E-Ticaret Siteleri İçin En İyi Hosting Planı Nasıl Seçilir? | Atak Domain

Basitçe ifade etmek gerekirse, hosting, web sitenizin internette canlı ve erişilebilir olmasını sağlayan bir sunucu sunar. 

E-ticaret hosting ise, e-ticaret siteleri için özel olarak tasarlanmış bir hosting paketidir. Bir e-ticaret web sitesini çalıştırmak için gerekli tüm özellik ve gereksinimleri destekler. Plan, ödeme entegrasyonları ve güvenlik, SSL sertifikası ve bir trafik dalgalanması sırasında ölçeklendirme yeteneği gibi gerekli özellikleri içerebilir.

E-ticaret siteleriniz için seçebileceğiniz farklı hosting planları vardır. Bu noktadan paylaşımlı hosting, VPS veya  dedicated hosting gibi teknik sunucu özelliklerine göre bir hosting sağlayıcısı seçebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise, WordPress hosting gibi e-ticaret siteleri için özel olarak tasarlanmış hosting paketlerini tercih etmektir.

Bununla birlikte, e-ticaret web siteniz için seçtiğiniz hosting türü önemli olsa da, daha da önemlisi, seçtiğiniz hosting sağlayıcısıdır.

E-ticaret Web Siteleri İçin En İyi Hosting Planını Almak Neden Önemlidir?

Web hosting hizmetiniz, e-ticaret web sitenizin belkemiğidir, bu nedenle sağlam bir temelle başladığınızdan emin olmanız gerekir. Müşterilerinizin istediği tüm özelliklere sahip en iyi web sitesi tasarımına sahip olabilirsiniz, ancak bu, sitenizi destekleyecek güvenilir bir hosting olmadan etkili olmaz.

Peki e-ticaret siteniz için en iyi hosting planını seçerken nelere dikkat etmeniz gerekir:

1- Site Hızı

Bugünün tüketicileri tamamen anlık memnuniyete sahiptir. Tüketicilerin yaklaşık yarısı web sitenizin iki saniye içinde yüklenmesini bekler.

Müşteri izlenimlerinin ötesinde, Google'ın arama algoritması da site hızını bir sıralama faktörü olarak kabul eder. Botlar web sitenizi hızlı bir şekilde keşfedemez ve dizine ekleyemezse, arama motorunun sonuç vermesi daha uzun sürer.

Arama motoru botları, ana sayfanızdan ayrılır ve site haritasındaki bağlantıları tarar. Her sayfada harcayacakları sadece belirli bir zamanları vardır ve siteniz yavaş yükleniyorsa botlar bu sayfaları görmeyebilir.

2- Kullanıcı Deneyimi

Müşterilerin web sitenizi nasıl deneyimlediği işletmeniz için çok önemlidir. Müşteriler e-ticaret sitenizde ihtiyaç duydukları bilgilere mümkün olan en kısa sürede erişebilmelidir. Siteniz yavaş yükleniyorsa veya eksik resimler veya dosyalar varsa, müşteriler hayal kırıklığına uğrar ve web sitenizden ayrılır.

3- Güvenlik

Güvenlik, özellikle e-ticaret siteleri için çok önemlidir. Web siteniz SSL ile şifrelenmemişse, tarayıcıda "güvenli değil" olarak tanımlanır. Bu, tüketicinin markanıza olan güvenini azaltır.

Web hosting sağlayıcılar, siteyi şifrelemek için güvenlik sertifikaları sunar. Paylaşımlı barındırma planlarında, e-ticaret siteniz için ihtiyacınız olan sertifika için muhtemelen daha fazla ödeme yaparsınız. Yönetilen e-ticaret hostingi seçerseniz, SSL, büyük olasılıkla hiçbir ek ücret ödemeden planınıza dahil edilir.

E-Ticaret Siteleri Kullanılabilecek Hosting Planları

Her biri kendine özgü özellik ve avantajlara sahip çeşitli e-ticaret hosting türleri vardır. En yaygın türlerden bazıları aşağıdaki şekildedir:

1- Shared Hosting (Paylaşımlı Hosting): 

Paylaşımlı hosting, e-ticaret siteleri için en uygun fiyatlı seçenektir, ancak bu, web sitenizin sunucu kaynaklarını diğer web siteleriyle paylaşacağınız anlamına gelir. Bu, daha yavaş sayfa yükleme sürelerine ve daha az esnekliğe yol açabilir, ancak düşük trafiğe sahip küçük işletmeler için iyi bir seçenek olabilir.

2- Virtual Private Server (VPS) - Sanal Özel Sunucu 

VPS hosting, paylaşımlı hostingden bir adım öndedir ve daha fazla kaynak, esneklik ve güvenlik sağlar. VPS, barındırma ortamları üzerinde daha fazla kontrole ihtiyaç duyan orta ölçekli işletmeler için iyi bir seçenektir.

3- Dedicated Hosting

Dedicated hosting, web siteniz için tahsis edilmiş bir sunucu sağlar; bu, sunucu kaynakları ve yapılandırmaları üzerinde tam kontrole sahip olduğunuz anlamına gelir. Dedicated hosting en pahalı seçenektir, ancak en üst düzeyde güvenlik ve performans sağlar.

4- Cloud Hosting (Bulut Barındırma)

Cloud hosting, web sitenizi barındırmak için birden fazla sunucu kullanır ve bu, geleneksel barındırma seçeneklerinden daha iyi ölçeklenebilirlik ve çalışma süresi sağlar. Yüksek trafik dalgalanmaları yaşayan veya yoğun sezonlarda daha fazla kaynağa ihtiyaç duyan işletmeler için iyi bir seçenektir.

5- Managed Hosting (Yönetilen Barındırma)

Managed hosting sağlayıcıları; sunucu bakımı, güvenlik ve yazılım güncellemeleri dahil olmak üzere web sitesi yönetiminin tüm yönlerini ele alır. Managed hosting, kendi barındırma ortamlarını yönetecek teknik uzmanlığa sahip olmayan işletmeler için iyi bir seçenektir.

6- Self-hosted

Self-hosted e-ticaret platformları, işletmelerin web sitelerini kendi sunucularında barındırmasına olanak tanıyarak daha fazla kontrol ve esneklik sağlar. Ancak, yönetmek ve sürdürmek için daha fazla teknik uzmanlık ve kaynak gerektirir.

E-Ticaret Siteleri İçin En İyi Hosting Servis Sağlayıcı Nasıl Seçilir?

E-Ticaret Siteleri İçin En İyi Hosting Planı Nasıl Seçilir? | Atak Domain

Bir e-ticaret web sitesi için hosting sağlayıcısı seçerken iş ihtiyaçlarınız için en iyisini seçtiğinizden emin olmak için göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli faktör vardır. Bu faktörler aşağıdaki şekildedir:

1- Güvenilirlik ve çalışma süresi

Müşteriler için maksimum kullanılabilirliği sağlamak için e-ticaret sitenizin her zaman çalışır durumda olması gerekir. Bu noktada yüksek çalışma süresi garantisi (%99,9 veya daha yüksek) sunan ve güvenilir bir altyapıya sahip bir sağlayıcı aramanız gerekir.

2- Güvenlik

Bir e-ticaret sitesi olarak, kredi kartı numaraları, hesap detayları ve daha fazlası gibi hassas müşteri verilerini korumaktan siz sorumlu olursunuz. Bu noktada hosting sağlayıcınızın güvenlik duvarları, SSL sertifikaları, spam filtreleri, virüs koruması ve DDoS koruması gibi sağlam güvenlik özellikleri sunduğundan emin olmanız gerekir.

  • Güvenlik duvarları: Güvenlik duvarı, gelen ve giden ağ trafiğini izler ve kontrol eder. Özel bir ağa veya özel bir ağdan yetkisiz erişimi engellemek için tasarlanmıştır. Güvenlik duvarları, kötü amaçlı internet trafiğine ve siber saldırılara karşı koruma sağlamak için yaygın olarak kullanılır.
  • SSL sertifikaları: SSL sertifikası, bir web sitesinin kimliğini doğrulayan ve sunucuya gönderilen verileri Secure Sockets Layer (SSL) teknolojisi kullanarak şifreleyen dijital bir sertifikadır. Bir web sunucusu ile kullanıcının web tarayıcısı arasında güvenli bir bağlantı kurarak aralarında iletilen tüm verilerin gizli kalmasını ve yetkisiz erişime karşı korunmasını sağlar.
  • Spam filtreleri: Spam filtreleri, istenmeyen e-posta mesajlarını algılayan ve engelleyen yazılım programlarıdır. Bu filtreler, gönderenin itibarı, mesaj içeriği ve e-posta başlık bilgileri dahil olmak üzere spam'i tanımlamak için çeşitli kriterler kullanır.
  • Virüs koruması: Virüs koruması, bilgisayar virüslerini ve diğer kötü amaçlı yazılımları bir bilgisayardan veya ağdan önlemeye, algılamaya ve kaldırmaya yardımcı olur. Virüsleri ve diğer kötü amaçlı yazılımları belirlemek ve ortadan kaldırmak için imza tabanlı algılama, davranış tabanlı algılama ve diğer yöntemleri kullanır.
  • DDoS koruması: DDoS (Dağıtılmış Hizmet Reddi) koruması, bir çevrimiçi hizmeti birden çok kaynaktan gelen trafikle kesintiye uğratma veya devre dışı bırakma girişimlerine karşı koruma sağlamak için tasarlanmış bir güvenlik hizmetidir.

3- Ödeme yöntemi entegrasyonu

Güvenli çevrimiçi işlemler sağlamak için popüler ödeme araçları ile sorunsuz entegrasyon sunan bir hosting sağlayıcısına ihtiyacınız vardır.

4- Otomatik Ölçeklendirme

Otomatik ölçeklendirme, ara sıra yüksek trafik dalgalanmaları yaşayan e-ticaret siteleri için harika bir özelliktir. Bu noktada mevcut web sitenizin trafik rakamlarına göz atarak web sitenizin ne zaman trafiği kaldıramayacağını bilmek için sık görülen artışlar olup olmadığını belirlemeniz gerekir. Aylık maksimum ziyaretçi sayınızı aşarsanız, sizin için otomatik olarak ölçeklenebilen bir hosting hizmeti seçmek önemlidir.

Bu, web sitenizin müşteri deneyimini veya faturalandırmayı etkilemeden artan trafiği kaldırabilmesini sağlar. Elbette bazı ek ücretler söz konusu olabilir, ancak en azından sitenin yoğun trafik altında çökmesinin önüne geçer. Otomatik ölçeklendirme özellikle tatil sezonları, ürün lansmanları veya hızlı indirimler gibi trafiğin yoğun olduğu dönemlerde önemlidir.

5- Özellik ve araçlar

Farklı hosting sağlayıcıları, e-ticaret sitenizi yönetmenize yardımcı olacak alışveriş sepeti yazılımı, envanter yönetimi, kargo entegrasyonu ve pazarlama araçları gibi çeşitli özellik ve araçlar sunar. Bu noktada iş gereksinimlerinize uygun özellikler sunan bir sağlayıcı aramanız gerekir.

6- Fiyat

Hosting planlarının fiyatını göz önünde bulundurmanız ve seçtiğiniz hosting planının bütçenize uygun olduğundan emin olmanız gerekir. Bu noktada hiçbir gizli ücret veya ödeme olmaksızın şeffaf fiyatlandırma sunan bir sağlayıcı aramanız önemlidir.

7- 7/24 Destek

En iyi e-ticaret hosting sağlayıcısını seçseniz bile, hatta gerekli tüm araç ve eklentilere sahip olsanız da, e-ticaret sitenizin bazı sorunlarla karşılaşabileceği zamanlar olabilir. Böyle zamanlarda size yardımcı olması ve doğru çözümü sunması için hosting sağlayıcınızın kolayca ulaşılabilir olması gerekir. İster web sitenizin hızı etkilenmiş olsun, ister trafiği karşılamak için kaynakları ölçeklendirmeniz gerekiyor olsun hosting sağlayıcınız geri dönüp iş yapmaya devam etmenize yardımcı olmak için 7/24 destek sunmalıdır.

8- Otomatik Yedeklemeler

Veri yedeklemeleri, e-ticaret web siteleri için çok önemlidir. Otomatik yedeklemeler, e-ticaret sitenizin veri ve dosyalarını korur. Özellikle bazı önemli ayarları değiştirirseniz veri tabanınız kolayca bozulabilir ve bu, büyük kayıplara yol açabilir. En son yedeğiniz yoksa, her şeyi yeniden çalışır duruma getirmek imkansız olabilir. Bu noktada e-ticaret hosting planınız, web sitenizin güvenliğini daha da artırmak için otomatik yedeklemelerle birlikte gelmelidir.

Atak Domain’in WordPress hosting hizmetiyle tüm bunları ve daha fazlasını elde edersiniz.

9- PCI Uyumluluğu

Bir e-ticaret web siteniz varsa, Payment Card Industry (PCI) uyumluluğu çok önemlidir. Bu güvenlik standardı olmadan, müşterilerinizin kişisel verileri ve kredi kartı bilgileri risk altında olabilir. 

E-Ticaret Siteleri İçin En İyi Hosting Sağlayıcı Hangisidir?

Atak Domain, WordPress sitelerine, güçlü güvenliğe ve kullanım kolaylığına odaklanan popüler bir hosting sağlayıcıdır. Zengin kaynaklarla birlikte gelir ve iyi tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü sayesinde e-ticaret sitenizin mümkün olan en kısa sürede çalışmasını sağlar.

1- E-ticaret özellikleri

Atak Domain’in hosting planlarından birini seçerseniz, önceden yüklenmiş WooCommerce ve sınırsız bant genişliği elde edersiniz. Standart paylaşımlı planlar bile WooCommerce için optimize edilmiştir.

2- Güvenlik

Atak Domain’in tüm planları, sitenizin güvenliğini garanti altına almak için kötü amaçlı yazılım taraması, şifre kırma saldırısı, iki aşamalı Ddos saldırısı tespit ve engelleme, mod_security ile web application firewall koruması ile birlikte gelir.

3- Arayüz

Kullanıcı arayüzü, yeni başlayanlar düşünülerek tasarlanmıştır. Tüm özellikler güzel bir şekilde kategorilere ayrılmıştır, WordPress kurulumu sadece tek bir tıklama ile yapılır.

4- Performans

Atak Domain’in sunucu performansı neredeyse kusursuzdur ve yanıt süresi de çok hızlıdır.

5- Müşteri desteği

Herhangi bir probleminiz olduğunda; telefon desteği, online destek ve talep gibi birden çok müşteri desteği kanalı arasından seçim yapabilirsiniz.

6- Fiyatlandırma

Atak Domain, ayda 0,69 dolardan başlayan uygun fiyatlı paylaşımlı seçeneğe sahiptir. 

7- Ücretsiz web sitesi taşıma

Halihazırda bir çevrimiçi mağazanız varsa, Atak Domain bunu kendi platformuna ücretsiz olarak aktarır.

8- Optimize edilmiş uygulama kurulumları

Atak Domain; WooCommerce, Magento, PrestaShop, OpenCart, AbanteCart vb. gibi tüm önemli e-ticaret uygulamaları için tek tıklamalı kurulumlara sahiptir. Bu uygulamalar, en iyi performans için ayarlar ve optimizasyonlarla önceden yapılandırılmıştır.

Atak Domain, basit yaklaşımı, mükemmel özellikleri ve istikrarlı performansı sayesinde hala e-ticaret için en iyi hosting sağlayıcılarından biri olmaya devam etmektedir.

Daha fazla bilgi için Atak Domain web sitesinden hosting planlarımız hakkında bilgi alabilirsiniz. 

E-Ticaret Siteleri İçin En İyi Hosting Planı İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

E-ticaret web siteleri için en iyi hosting hangisidir?

Atak Domain, e-ticaret web siteleri için en iyi hosting sağlayıcısıdır. Hem harika performans hem de uygun fiyatlar sunar, ayrıca yüksek güvenlik özelliklerine sahiptir.

Bir e-ticaret sunucusu nasıl seçilir?

En iyi e-ticaret sunucusunu seçerken birçok farklı faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. Buna ihtiyacınız olan hosting türü, performans, güvenlik noktaları, yönetim özellikleri ve arayüz kullanım kolaylığı dahildir.

Bir çevrimiçi mağaza barındırmanın maliyeti nedir?

Çevrimiçi mağaza barındırma ücreti, seçtiğiniz sağlayıcıya göre değişebilir. Türkiye’de en çok tercih edilen popüler hosting sağlayıcısı Atak Domain oldukça bütçe dostu bir seçenektir ve ayda 0,69 dolardan başlayan fiyatlarla hosting planları sunar. 

E-ticaret için ne tür bir hostinge ihtiyacım var?

Paylaşımlı hosting, daha küçük e-ticaret siteleri için uygun bir seçenektir, ancak daha büyük siteler, yönetilen hizmetlere veya özel kaynaklara sahip VPS'ye bakabilir. Paylaşımlı barındırma planlarında kaynakları paylaştığınız için diğer web siteleri sitenizin büyüme olasılığını sınırlayabilir.

Paylaşımlı hosting bir e-ticaret web sitesi için uygun seçenek midir?

Paylaşımlı barındırma, daha küçük e-ticaret siteleri için uygun bir seçenektir. Fakat kullanımı oldukça sınırlıdır. Daha az trafiği, daha az bant genişliğini ve performans sonuçlarını destekler.

WordPress bir e-ticaret web sitesi için uygun seçenek mi?

WordPress, e-ticaret web siteleri için uygun seçenektir. Mağazanızı gerektiği kadar özelleştirmek için gereken esnekliğe ve araçlara sahiptir; bu, diğer platformlarda eksik olabilecek bir özelliktir. Elbette, başlamak daha karmaşıktır, ancak yeni başlayanların çoğu WordPress’i kolayca öğrenir.

Kendi e-ticaret sitemi barındırabilir miyim?

Kendi e-ticaret sitenizi barındırmanız teknik olarak bu mümkündür. Bununla birlikte, kendi e-ticaret sitenizi barındırmak, çok sayıda donanıma, güçlü ve istikrarlı bir geniş bant bağlantısına ve ayrıca hepsini bir araya getirme becerilerine yatırım yapmayı gerektirir. Ayrıca, bir hosting sağlayıcısı kullanmaktan çok daha az güvenilirdir.