Hosting Planınızı Ne Zaman Yükseltmelisiniz?
03.05.2023 12:01 597 Görüntülendi

Hosting Planınızı Ne Zaman Yükseltmelisiniz?

Çoğu çevrimiçi işletme büyümek ve günde binlerce ziyaret alan bir web sitesi geliştirmek ister. Ne yazık ki, tüm hosting planları bu tür bir büyümeyi desteklemez.

Bazı durumlarda, daha fazla ziyaretçiyi desteklemek için sürücü alanı veya ekstra bant genişliği gibi şeyleri genişletmek için fazladan ödeme yapmanız gerekebilir. Çünkü web hosting planınızı aşmaya başladığınızda, sorunlar gelişmeye başlayacaktır.

Hosting Planınızı Yükseltme Zamanının Geldiğini Gösteren 6 İşaret

Aşağıdaki listede hosting planınızı yükseltme zamanınızın geldiğini gösteren 6 işaret aşağıdaki şekildedir:

Hosting Planınızı Ne Zaman Yükseltmelisiniz? | Atak Domain

  1. Web site hızının yavaşlığı

Web sitesi hızı, hem iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak hem de arama motoru optimizasyonunu (SEO) geliştirmek için çok önemlidir.

Yavaş bir web sitesi genellikle daha yüksek hemen çıkma oranlarına ve daha az ziyaretçiye yol açar, bu nedenle hafife alabileceğiniz bir şey değildir.

Web siteniz çok yavaşsa, sorun doğru hosting şirketinde olmamanız veya web sitenizin hosting planınızı aşmış olması olabilir.

  1. Daha fazla ziyaretçi trafiği

Temel web hosting planları, genellikle birkaç farklı web sitesi için paylaşımlı bir sunucu kullanır.

Sunucudaki herhangi bir web sitesi (veya birkaç tanesi aynı anda) ziyaretçi sayısında büyük bir artış gösterirse, herkesin web sitesi yavaşlar.

Kaliteli hosting sağlayıcıları, sorun ortaya çıktığı anda sorunu çözmek için ellerinden geleni yaparlar, ancak düzenli olarak soruna neden olan web sitesi olmaya yetecek kadar trafik alıyorsanız, yeni bir hosting planına geçme zamanı gelmiştir.

Daha fazla trafik görüyorsanız ancak fark çok büyük değilse, bulut barındırmaya yükseltme işinizi görebilir.

Cloud hosting, trafikteki artışlar için kaynaklarınızı gerektiği gibi ölçeklendirme seçeneğiyle birlikte genellikle paylaşımlı hostingde yaygın olan yükleme süresinin iki katını sağlar.

Büyümeniz bundan daha fazlaysa, özel bir sunucu düşünmenizin zamanı gelmiş olabilir.

Özel sunucular, diğer hosting planlarından daha pahalıdır, ancak son derece hızlıdır ve size çok fazla kontrol sağlar. Sitenizin büyümesi buna değerse, özel bir sunucu büyük bir fark yaratabilir.

  1. Daha fazla esneklik 

Paylaşımlı hosting planları genellikle sadece en yaygın yazılım programı türlerini ve web tasarımcılarının yaptığı güncellemeleri destekler, ancak web sitenizde daha fazla özelleştirme yapma veya desteklenmeyen yazılım kullanma yeteneği gerektiren değişiklikleri takip etmekle ilgileniyorsanız, o zaman bir hosting planınızı değiştirmeniz gerekir. 

Özel bir sunucu kesinlikle bunu sağlayabilir, ancak trafiğiniz henüz özel bir sunucunun gerekli olduğu noktaya ulaşmadıysa ve biraz daha uygun fiyatlı bir plan bulmayı tercih ediyorsanız, Virtual Private Server veya VPS planını seçebilirsiniz. VPS; size web sitenizle istediğiniz her şeyi yapmanız için gereken özelleştirme ve kontrolü sunar.

  1. Çok fazla bant genişliği gerektiren programları çalıştırmak 

Bu, yukarıda belirtilen CPU limitleriyle ilgilidir. Yoğun trafik, çok fazla CPU bant genişliği tüketebilen faktörlerden biridir, ancak web sitenizde çalıştırdığınız programlar da bir rol oynar.

Önemli miktarda bant genişliği kullanan çok sayıda video, ilgili oyun veya diğer indirilebilir içerik türlerini barındırmak istiyorsanız, web sitenizin hızını ve performansını en üst düzeyde tutmak için bulut barındırma, bir VPS veya özel bir sunucu düşünmeniz gerekebilir. .

  1. Daha fazla güvenlik özelliği

Çevrimiçi bir işiniz varsa, web sitesi güvenliği en önemli önceliklerinizden biri olmalıdır.

Bazı temel hosting planları, güvenlik açısından pek çok özellik veya seçenek içermez, çünkü tüm web siteleri bunları gerektirmez. Ancak ziyaretçilerinizden herhangi bir türde hassas bilgi, özellikle de finansal bilgiler toplayacaksanız, web sitenizi güvende tutmak için elinizden gelen her şeyi yapmak sizin sorumluluğunuzdadır.

Güvenlik özellikleri sağlamayan bir hosting planıyla başladıysanız, mümkün olan en kısa sürede güvenlik gereksinimlerinizi karşılayan bir iş planına yükseltme yapmanız gerekir.

  1. Web sitenizin büyümesi için daha fazla alan ihtiyacı 

Hosting Planınızı Ne Zaman Yükseltmelisiniz? | Atak Domain

Bazı kişilerin web sitelerinde karşılaştığı yaygın sorunlardan biri de, dosyaları depolamak için yeterli sürücü alanına sahip olmamaktır. Çünkü videolar, resimler ve diğer indirilebilir dosyalar web sitenizde oldukça fazla yer kaplar. 

Hosting Planını Yükseltirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Harika bir web hosting planı nedir? 

Bu tamamen büyüme hedeflerinize bağlıdır. Ancak, hosting planını yükseltmeye karar verdiğinizde, aklınızda bulundurmanız gereken birkaç husus vardır. Bunlar aşağıdaki şekildedir:

  1. Sınırsız Büyüme Potansiyeli

Artan ihtiyaçlarınızla birlikte ölçeklendirebileceğiniz bir barındırma planı istiyorsunuz. Ziyaretçi trafiğinden resim ve video kullanımına kadar, hayalinizdeki siteyi oluşturmak için yeterli alana ve bant genişliğine ihtiyacınız vardır.

  1. Katı Güvenlik Yöntemleri

Siber güvenlik, günümüz dünyasında büyüyen bir endişe kaynağıdır ve her türlü tehditle yüzleşmek için sizin çıkarlarınızı en iyi şekilde düşünen bir hosting plan kullanmanız gerekir.

  1. Bir İçerik Dağıtım Ağı Kullanır

CloudFlare gibi bir içerik dağıtım ağına erişmenizi sağlayan hosting planları, sitenin performansını artırır. Bunun temel nedeni, sitenizin kopyalarının dünyanın her yerindeki sunucularla paylaşılmasıdır.

  1. Ölçeklendirme İçin Uygun Maliyetli Yöntem

Daha büyük bir plana geçmek istediğiniz zaman, bankayı yıkmasını istemezsiniz. Sırf daha popüler hale geldiğin için cezalandırılıyormuşsun gibi hissettirmeyen bir barındırma planı istiyorsun.

  1. Hosting Hesabı İzolasyonu

Bazı hosting planları, hosting hesabı izolasyonu sunar. Bu, aynı sunucudaki diğer sitelerden bağımsız olarak her zaman belirli kaynaklara erişiminiz olduğu anlamına gelir. Başka bir deyişle, paylaşımlı bir hosting hesabı yüksek bir trafik oluştursa bile verimli kalırsınız.

En İyi Fiyatlarla Hosting Satın Alın!