Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır?
01.02.2023 11:53 1164 Görüntülendi

Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır?

Kurumsal e-posta adresi, bir iş ortamında profesyonel veya resmi iletişim için kullanılan bir e-posta adresidir. Gmail veya Yahoo gibi ücretsiz ve genel kullanıma açık bir e-posta hizmeti yerine genellikle şirketin alan adının yer aldığı bir e-posta kullanımıdır. Örneğin, kurumsal bir e-posta adresi "[email protected]" kullanmak yerine "[email protected]" şeklinde olacaktır.

Yukarıdaki örnekten de anlayabileceğiniz gibi kurumsal bir e-posta adresine sahip olmak, müşteriler ve diğer işletmelerle iletişimde güvenilirlik ve profesyonellik oluşturmaya yardımcı olduğu için çok önemlidir.

Ayrıca şirket iletişimlerinin daha iyi düzenlenmesine ve yönetilmesine olanak tanır ve daha uyumlu ve tutarlı bir marka imajı oluşturmak için kullanılabilir.

Kurumsal E-posta Adresi Oluşturmak Neden Önemlidir?

Kurumsal bir e-posta adresi oluşturmak, müşterilerinizde iyi bir ilk izlenim bırakmanıza olanak tanır ve onlara profesyonel olduğunuzu gösterir. Ayrıca, kişisel ve işle ilgili iletişimleri kolayca ayırmanızı sağlar. Profesyonel bir e-posta adresi, insanların sizi çevrimiçi olarak bulmasını kolaylaştırır, marka kimliği oluşturmanıza yardımcı olur ve insanların sizi hatırlamasına yardımcı olur.

Kurumsal Bir E-posta Adresi Nasıl Olmalıdır?

Kurumsal bir e-posta adresi genellikle aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  1. Tam adınızın veya bir varyasyonunun kullanın

    Bu, insanların sizi tanımasını ve adınızı hatırlamasını kolaylaştırır.

  2. Alan adınızı kullanımı

    Alan adı, "sirketadiniz.com" gibi, e-posta adresinin @ simgesinden sonraki kısmıdır. Mesleğiniz veya işinizle ilgili bir alan adı kullanmak, çevrimiçi kimliğinizi oluşturmanıza yardımcı olabilir.

  3. Profesyonel üslup ve dil

    Profesyonel e-posta adresinizde gayri resmi veya gündelik bir dil kullanmaktan kaçının.

  4. Tutarlılık

    Kurumsal e-posta adresiniz, LinkedIn veya web siteniz gibi diğer çevrimiçi profillerinizle tutarlı olmalıdır.

  5. Rakamlar, özel karakterler ve kısaltmalar kullanmaktan kaçının

    Rakamlar, özel karakterler ve kısaltmalar, e-posta adresinizin hatırlamanmasını, hecelenmesini zorlaştırabilir ve profesyonel olmayan bir izlenim verebilir.

  6. Ücretsiz e-posta servislerini kullanmaktan kaçının

    Kurumsal iletişim için Gmail veya Yahoo gibi ücretsiz e-posta servislerini kullanmak, profesyonel olmadığınız izlenimi verebilir.

    Kurumsal e-posta adresinizde bu özelliklere sahip olarak çevrimiçi kimliğinizi oluşturabilir ve müşteriler, iş arkadaşları ve diğer kişiler üzerinde olumlu bir izlenim yaratabilirsiniz.

Atak Domain ’den Kurumsal Eposta Nasıl Satın Alabilirsiniz?

  1. Eposta> Kurumsal Eposta tıklayınız.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  2. Satın almak istediğiniz paketini seçiniz.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  3. Eposta kullanıcı sayısını belirtiniz ve yıl tercihi seçiniz.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  4. Domain ekranından ücretsiz olarak temin edebileceğiniz com.tr domain veya yeni bir com domaini satın alabilirsiniz. Eğer domain adresiniz var ise son seçenek olan “Var olan Domain adresimi kullanmak istiyorum” seçeneğine domain adresini yazarak devam et diyebilirsiniz.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  5. Sepet kontrol ekranında eklediğiniz ücretli veya ücretsiz domain adresiniz ile beraber mail hosting ürün bilgisini ve toplam fiyatı görüntüleyebilirsiniz.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  6. Mevcut üyeler ve yeni üyelik oluşturmak için ekrandaki işaretli alanları kullanabilirsiniz.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  7. Ekrandaki gibi kayıt formunu gerçek bilgileriniz ile doldurunuz.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  8. İlgili ekrandan eksik olan bilgilerinizi doldurunuz ve “devam et” butonuna tıklayınız.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  9. Son adım olarak ödemenizi , ödeme türüne göre gerçeleştiriniz. Kredi kartı ile ödeme yapmanız durumunda hizmetiniz 5 dakika içerisinde aktif olacaktır.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  10. Satın alım sonrası eposta yönetimi için; 
  11. Atakdomain hesabınıza giriş sağlayınız.
  12. Hesabım tıklayınız.
  13. Hostinglerim>E-posta Hostinglerim tıklayınız.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  14. Mail Yönetimi tıklayınız.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  15. Yeni E-posta ekle tıklayınız.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  16. Eposta adresinizi ve şifrenizi görselde yer aldığını gibi ilgili alanlara giriniz. Şifrenizin 12 karakter , 1 büyük, 1 küçük ve en az 1 adet sembol yer aldığına dikkat ediniz. Sonra Kaydet tıklayınız. Eposta adresinizi artık kullanabilirsiniz.

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

  17. Oluşturduğunuz E-posta hesabını listede görebilirsiniz. Bu ekranda mail hesabınızın şifresini “Detay” tıklayarak değiştirebilir veya silebilirsiniz. E-posta Oku başlığı altında yer alan “Giriş” tıklayarak webmail giriş yapabilirsiniz.     

    Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

Kurumsal E-Posta Adresi Oluşturmak İçin Neye İhtiyacınız Var?

Kurumsal e-posta adresi oluşturmak için genellikle aşağıdakilere ihtiyacınız olacaktır:

  1. Alan adı

    Alan adı, "sirketadiniz.com" gibi, internetteki bir web sitesini tanımlayan benzersiz isimdir. Yani insanların "google.com" veya "amazon.com" gibi belirli bir web sitesine erişmek için web tarayıcılarına yazdıkları adrestir.

    Bir alan adı satın almak için seçtiğiniz alan adını bir alan adı kayıt kuruluşuna kaydetmeniz gerekir. Bu noktada Türkiye’nin en popüler kayıt şirketlerinden biri olan Atak Domain’den, istediğiniz uzantıya sahip bir alan adı satın alabilirsiniz.

  2. E-posta barındırma

    Alan adınızı aldıktan sonra e-posta barındırmaya ihtiyacınız olacaktır. E-posta barındırma, e-posta hesaplarınızın ve mesajlarınızın saklanacağı yerdir. Bu noktada Atak E-posta hizmeti ile alan adınıza özel bir e-posta'ya sahip olabilir ve kurumsal e-posta paketlerinden ihtiyacınıza uygun olanı seçebilirsiniz.

  3. E-posta istemcisi

    E-posta istemcisi, e-posta’larınıza erişmek ve yönetmek için kullanacağınız yazılım veya uygulamadır. Bu noktada Atak Domain tarafından sunulan gelişmiş, mobil uyumlu ve Türkçe e-posta arayüzü ile işletme e-posta’larınızı kolayca yönetebilirsiniz. Kullanımı oldukça kolay olan e-posta hizmetimizle, kurumsal e-posta’larınıza tüm cihazlardan istediğiniz her an ulaşabilir ve e-posta’larınızı her zaman, her yerde akıllı telefonunuz üzerinden de takip edebilirsiniz.

  4. E-posta adresi oluşturma

    Bu aşamada oluşturmak istediğiniz e-posta adreslerine karar vermeniz gerekir. Örneğin [email protected] veya [email protected] vb. gibi farklı e-posta adresleri oluşturabilirsiniz.

  5. DNS Yapılandırması

    E-posta servis sağlayıcınızı alan adınızla yapılandırmak için MX kayıtları, SPF ve DKIM gibi DNS kayıtlarını ayarlamanız gerekir. Eğer Atak E-posta Hizmeti gibi profesyonel bir hizmetten yararlanıyorsanız, servis sağlayıcınız sizin için tüm yapılandırmaları ayarlayacaktır.

    Kurumsal e-posta adresi kurulumu nispeten basit olsa da, zaman içinde bu adresleri yönetmenin ve korumanın biraz teknik bilgi gerektirebileceğini unutmamanız gerekir. Bu noktada e-posta’larınızı kurmanıza ve sorunsuz çalışmasını sağlamanıza yardımcı olması için Atak Domain gibi profesyonel bir servis sağlayıcı ile birlikte çalışabilirsiniz.

Profesyonel Bir E-posta Servis Sağlayıcısının Özellikleri 

Profesyonel e-posta sağlayıcıları genellikle aşağıdaki özellikleri sunar:

  1. Özel alan adı

    E-posta adresinize profesyonel bir görünüm vererek kendi alan adınızı e-posta adresinizde kullanmanızı sağlar.

  2. E-posta barındırma

    E-posta mesajlarınızı depolamak ve bir web arayüzü veya e-posta istemcisi aracılığıyla erişilebilir kılmak için bir sunucuda alan sağlar.

  3. E-posta yönlendirme

    Profesyonel e-posta adresinize gönderilen e-posta’yı başka bir e-posta adresine yönlendirmenizi sağlar.

  4. Otomatik yanıtlayıcılar

    Gelen e-postalara "ofis dışında" mesajı gibi otomatik yanıtlar ayarlamanıza olanak tanır.

  5. Spam ve virüs filtreleme

    İstenmeyen e-posta’ları gelen kutunuzdan uzak tutmanıza yardımcı olur ve gelen kutunuzu kötü amaçlı yazılımlardan korur.

  6. E-posta arşivleme

    Uyumluluk veya yasal ihtiyaçlar için e-posta mesajlarını saklamanıza, korumanıza ve almanıza olanak tanır.

  7. Kullanıcı dostu web postası ve e-posta istemcileri

    E-posta iletilerinize bir web arabirimi veya Outlook, Thunderbird vb. gibi bir e-posta istemcisi aracılığıyla erişmenizi sağlar.

  8. Güvenli protokoller ve şifreleme

    İletilerinizin ele geçirilmesini önlemek için SSL ve TLS şifrelemesi gibi güvenli e-posta gönderme ve alma yöntemleri sağlar.

  9. İşbirliği araçları

    Paylaşılan takvimler, paylaşılan e-posta klasörleri ve e-posta’ya izne dayalı erişim gibi işbirliği araçları, ekip üyeleri arasında kolay e-posta paylaşımına olanak tanır.

  10. Destek ve güvenilirlik

    7/24 müşteri hizmeti ve çalışma süresi garantisi sunan e-posta servis sağlayıcıları, e-posta’nızla ilgili herhangi bir sorun olduğunda teknik destek almanıza yardımcı olur.

    Bu özellikler, profesyonel e-posta hesabınızı verimli, üretken ve güvenli bir şekilde yönetmenize yardımcı olabilir. Bu noktada Atak E-posta Hizmeti tüm bu özelliklerin hepsini size sağlar.

Kurumsal E-Posta Adresi İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

Kurumsal e-posta adresi ile kişisel e-posta adresi arasındaki fark nedir?

Kurumsal e-posta adresi, e-posta uzantısı olarak şirketin alan adını kullanırken, kişisel bir e-posta adresi e-posta uzantısı olarak Gmail veya Yahoo gibi genel bir e-posta hizmetinin adını kullanır. Kurumsal bir e-posta adresi genellikle profesyonel veya resmi iletişim için kullanılırken, kişisel bir e-posta adresi kişisel iletişim için kullanılır.

Kurumsal e-posta adresim için Gmail gibi ücretsiz bir e-posta hizmeti kullanabilir miyim?

Kurumsal e-posta’nız için Gmail gibi ücretsiz bir e-posta hizmetini kullanmak teknik olarak mümkün olsa da, bu kullanım genellikle önerilmez. Ücretsiz bir hizmet kullanmak, müşterilerinize işletmenizin profesyonel olmadığı izlenimini verebilir.

İşletmem için kaç e-posta adresi oluşturabilirim?

İşletmeniz için oluşturabileceğiniz e-posta adreslerinin sayısı, e-posta barındırma planınıza bağlı olacaktır. Bazı planlar, oluşturabileceğiniz e-posta adreslerinin sayısında bir sınıra sahip olabilirken, bazıları ise sınırsız sayıda adres oluşturmanıza izin verebilir.

Kurumsal e-posta adresimi kişisel iletişim için kullanabilir miyim?

Kurumsal e-posta adresinizi kişisel iletişim için kullanmanız önerilmez, çünkü resmi iletişim olarak kabul edilenlerin sınırlarını bulanıklaştırabilir. Kişisel ve profesyonel iletişiminizi ayrı tutmak her zaman daha iyidir.

Kurumsal e-posta adresimi değiştirebilir miyim?

Evet, kurumsal e-posta adresinizi değiştirebilirsiniz, ancak bu durum bazı teknik adımlar gerektirebilir ve aynı zamanda kişileriniz için kafa karıştırıcı olabilir. Herhangi bir değişiklik yapmadan önce, kişilerinizi değişiklik hakkında bilgilendirmeniz, ayrıca web sitenizde, sosyal medyada ve herkesin görebileceği diğer yerlerde değişikliği güncellemeniz iyi bir fikirdir.