Domain nasıl satılır?
03.04.2020 15:59 17009 Görüntülendi

Domain nasıl satılır?

Günümüzde binlerce domain el değiştiriyor ve artık bu oldukça kazançlı bir iş haline geldi.

Peki insanlar domainlerini neden satıyor? Bir web sitesi başlatmak veya başka herhangi bir sebeple domain satın aldınız ama zamanla ilginizi kaybettiniz veya web sitesini başlatmaya fırsatınız olmadı. Satın aldığınız domain orada öylece duruyorsa, size para kazandırabilir.

Domain yatırımcısı olmak elbette kolay değildir fakat birkaç önemli noktayı değerlendirerek siz de domaininizi satabilirsiniz.

 

Öncelikli olarak bilmeniz gereken domain adınızı değerli kılan unsurlardır;

  • Domaininiz ne kadar kısa ise o kadar değerlidir. Çünkü kısa domainler kolay yazılır, kolay hatırlanır. Daha etkili olmasından dolayı kısa domainler tercih sebebidir. Domain kısa çizgiler veya başka öğeler içeriyorsa değerini düşürür.
  • Domaininiz bulunduğunuz sektörle ilgili bir anahtar kelime içeriyorsa, söz konusu alan için alabileceğiniz fiyatı artıracaktır. Çünkü anahtar kelimeler, müşterilerinizin web sitenizi Google gibi arama motorlarında bulmasına yardımcı olan SEO veya Arama Motoru Optimizasyonu için kullanılır. Kullandığınız anahtar kelimeler ne kadar popülerse, sektörünüz için ne kadar açıklayıcı ise o kadar yüksek sıralamada çıkarsınız. Domaininizin hecelenmesi kolay olduğunda, ortak bir kısaltma kullanıldığında veya sık kullanılan kelimeler içerdiğinde size daha yüksek bir fiyat kazandırır.

  • Domain adınızın kolayca markalanan bir kelime olması da çok önemlidir. İdeal olarak adınız; tanımlayıcı, benzersiz, kullanıcı dostu, inandırıcı, kısa ve unutulmaz bir kelime ise markalaşması da hızlı ve kolay olacak demektir.
  • Domain satışında diğer önemli nokta son ekidir. .com domain daha yüksek bir fiyat taşır. Neden mi?

    e-Ticaret'in başlamasıyla .com etki alanı patlaması başladı. Bir dizi yüksek halka arz satışı veya İlk Halka Arz olduğundan işinizin neredeyse hiç kar elde etmeden büyümesine izin verir. Çoğu zaman büyüme astronomik olur. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve EBay'in kurucusu Pierre Omidyar, şirketini 1998'de neredeyse bir yıl sonra aynı şekilde büyüttü. Bu iki şirketin neredeyse hiç kar elde etmeden böyle bir güç merkezi haline geldiğini gördükten sonra, yatırımcılar arasında büyük bir spekülasyon dalgası başladı. .com domain kullanan şirketler, bu spekülasyon değerlerini olağanüstü yüksekliklere çıkardı. Bunun gibi örnekler, insanların bugün bile iyi kurulmuş bir .com alanı için milyonlarca dolar ödemeye yönlendirmektedir.

  • Satış için en önemli ilk adımları gözden geçirdikten sonra artık domaininizin değerini belirleyebilirsiniz.
    Gerçekçi olun ve domaininizin fiyat aralığını oluşturun. Harika satışlar yapmak için ne aşırı ne de düşük fiyatlandırma yapmamanız gerekir ki mükemmel alıcı başka bir seçeneğe gitmesin. Domaininizi değerlendirirken NameBio 'dan yadım alabilirsiniz. Belirli alan adlarının satış fiyatlarını arayan anahtar kelime tabanlı bir arama motoruna sahiptirler. Domain ve diğer ilgili bilgileri satan en düşük fiyatlar, en yüksek fiyatlar, ortalama fiyatlar hakkında bilgileri burada bulabilirsiniz.
    Gelelim domainin nasıl satacağınıza ve alıcıları bulmanın en iyi yollarına!

  • Domaininizi nasıl satabilirsiniz?
    Domaininizi satmak için en kolay ve en profesyonel sistem Atak Domain Satılık Domain sistemidir. Domaininizi satmak Domaininizin mevcut değerine ve onu ne kadar iyi pazarladığınıza bağlı olarak domaininize çok farklı değer verecek farklı müşterileri çekecektir. Domaininizi satmanın farklı yolları vardır, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak, bu yöntemlerin veya mekanların her birinin farklı bir çekiciliği olacaktır. Domaininizi satarken kullandığınız yollarının her birinin de riskleri vardır ve farklı finansal sonuçlar üretebilir, uzun bir süreç olabilir ve tekliflerinizi hemen alamayabilirsiniz.

  • Domaininizi doğru bir şekilde fiyatlandırdıktan sonra nasıl satmak istediğinize karar verin.
    Domaininizin değerini belirledikten sonra alıcı aramaya başlayabilirsiniz. Domaininize alıcı bulmak için Atak Domain Satılık Domain sisteminde arama yapın, domain listeleme sitelerini ve kişiler arası satışları kullanın.

  • İletişim bilgilerinizin WHOIS dizininde herkese açık olduğundan emin olun.
    Domain satmaya hazır olduğunuzda, iletişim bilgilerinizin herkese açık olması gerekir. Satın almak isteyen birisi, iletişim bilgilerinizi WHOIS dizininde bulabilirlerse , sizinle doğrudan iletişime geçebilir ve domaini sizden almayı teklif edebilir.
    İletişim bilgilerinizi web sitesi barındırıcınız üzerinden güncelleyebilirsiniz. (WHOIS'deki iletişim bilgilerinizi nasıl güncelleyeceğiniz hakkında daha fazla bilgi için Atak Domain Destek Ekibi ile iletişime geçin.)

  • Pazarınızı seçin ve girişinizi optimize edin.
    Alanınızı daha çekici hale getirmek ve satış şansınızı en üst düzeye çıkarmak için domain listenizi hazırlayın. Domaininizin mevcut trafik yoğunluğunu ve yetkisini açıklayarak, potansiyel değerini vurgulayıp fiyatı haklı çıkarabilir ve alıcılar için daha cazip hale getirebilirsiniz.

  • Ödeme Almak için bir Emanet Hizmeti kullanın.
    Emanet hizmeti, fonları güvenli bir şekilde tutar ve tarafsız bir üçüncü taraf olarak hareket eder. Siz de böylece domain satışını korur, alıcı tarafından dolandırılma veya aldatılma durumunu önlemiş olursunuz. Çünkü emanet hizmeti sizinle alıcı arasında bir komisyoncu olarak çalışır. Her iki taraf arasında ayrıntılı bir anlaşma yapılır. Alıcı, ödemeyi satıcı olarak size emanet hizmetinin sunduğu bir emanet hesabına gönderir. Daha sonra domain kayıt kuruluşuyla iletişim kurar ve domaini alıcının adına aktarırsınız ve alıcı, domaine tüm haklarını aldıklarını onaylayan emanet hizmetine yazılı bir onay gönderir.
    Taraflardan herhangi biri sözleşmenin bir kısmını teslim edemezse, emanet hizmeti, işlemin tüm ayrıntılarına sahiptir ve bu da konunun davaya varması durumunda delil olarak sunulabilir.

  • Domaininizin satılık olduğunu belirten bir Açılış Sayfası oluşturun
    Alıcılar satın almak istedikleri bir alanı seçerken, kullanılabilir olup olmadığını görmek için genellikle alanı tarayıcılarına yazarlar. Web sitenizde bir açılış sayfası oluşturmak, çok yardımcı olabilir. Alıcıları böyle bir açılış sayfasına için yönlendirmeler yerleştirin. Sattığınız her alan için açılış sayfaları oluşturun.

  • Domaininizi yeni sahibine aktarın.
    Transfer işlemini başlatmak için satıcı, yetkilendirme kodunu gönderir.
    Transfer tamamlandıktan sonra emanetten para transferi yapar. (Paranın emanet içinde kalması gereken süre konusunda kısıtlamalar olabilir, bu nedenle aktarımı başlatmadan önce bunu iki kez kontrol edin.)
    Kullandığınız işlem, sitenizi nasıl satmaya karar verdiğinize bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Yukarıda anlatılan işlemler genel aşamalardır. Domain satış konusunda daha fazla bilgi için Atak Domain Destek Ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.


Atak Domain Satılık Domain Platformu Nasıl Kullanılır?

 

Hemen Domain Sat!