Son Makaleler

Domain Yönlendirme Nasıl Yapılır?

Bu makalede, domain yönlendirme işlemlerini ayrıntılı bir şekilde resimlerle inceleyeceğiz. Standart Yönlendirme ve Çerçeve Yönlendirme arasındaki farkları da ele alacağız.

Devamını Gör

Alan Adı Nasıl Satın Alınır ?

Bu makalemizde sizlere alan adı nasıl satın alabileceğinizi anlatacağız. Alan Adları Nasıl Çalışır, Domain Neden Önemlidir gibi başlıkları da yer vereceğiz.

Devamını Gör

Domain Nedir? Alan Adları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bir web sitesi oluşturmak söz konusu olduğunda, kafa karıştırıcı olabilecek birçok teknik terim vardır ve bu terimlerin en önemlilerinden biri de domaindir.  Domain, en basit hali ile web sitenizin internetteki adresidir. Bu nedenle alan adının ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlamanız çok önemlidir. Peki domain tam olarak nedir?

Devamını Gör

Domain Türleri Nelerdir?

Yeni bir web sitesi oluştururken, domain seçmek en zor kararlardan biri olabilir, çünkü seçilen isim siteyi ziyaret etmek isteyen herkes tarafından görülecek ve adres çubuğuna girilerek sitenin tanımlayıcısı haline gelecektir.

Devamını Gör

Neden Bir Domain Adresine İhtiyacınız Var?

Bu yazımızda domain nedir, neden bir domain adresine ihtiyacınız var hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Devamını Gör

Domain Nasıl Satın Alınır?

İşletmeniz için bir web sitesi oluşturmayı mı düşünüyorsunuz? Yapmanız gereken ilk şey bir domain satın almaktır.  Peki bir domain nasıl satın alınır? Bu sorunun cevabına geçmeden önce domain hakkında çok fazla bilgisi olmayanlar için kısaca domaini tanımlayalım.

Devamını Gör

Domain Nedir? Neden Bir Domaine İhtiyacım Var?

Domain, herhangi bir web sitesinin kritik bir bileşenidir. En sevdiğiniz çevrimiçi mağazaların, blogların ve hatta sosyal medya platformlarının web sitelerini ziyaret edebilmenizin nedeni bir alan adıdır.

Devamını Gör

ORG Domain Nedir? ORG Alan Adı Uzantısı Neden Tercih Edilmeli?

ORG domain, 1985 yılında tanıtılan orijinal üst düzey alan adlarından (TLD'ler) biriydi ve ticari olmayan kuruluşlar için tasarlanmıştı. Yıllar içinde kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve sosyal amaçlar içinde kullanılmaya başlandı.

Devamını Gör

Üst Düzey Domain Nedir? (Top Level Domain – TLD)

Üst düzey domaini, size web sitesi hakkında bilgi veren bir kelimenin sonundaki son ek olarak görebilirsiniz. TLD'ler internetteki web sitelerini sınıflandırmak ve düzenlemek için kullanılır.

Devamını Gör

Dünya Genelinde DNS Senkronizasyon Sorunu

Dünyada bulunan 13 DNS kök sunucundan birinde bilinmeyen bir senkronizasyon sorunu meydana geldi. Şuan da ülke kodlu domainlerde ve özellikle .TR uzantılılarda sorun yaşanmaktadır. DNS ler kararsız çalışmaktadır.

Devamını Gör