Son Makaleler

SQL QUICK REFERENCE Nedir? Kullanımı Nasıldır? Örneklerle Anlatım

AND / OR SELECT sütun_adı FROM tablo_adı WHERE şart1 AND|OR şart2 ALTER TABLE ALTER TABLE tablo_adı ADD sütun_adı veri_türü (text,varchar,int…) or ALTER TABLE tablo_adı DROP SÜTUN sütun_adı

Devamını Gör

SQL SERVER FUNCTIONS Nedir? Kullanımı Nasıldır? SQL Server Fonksiyonları ve Örnekleri

ASCII Belirli bir karakter için ASCII de karşılık gelen değeri verir. CHAR ASCII koduna göre karakteri verir CHARINDEX Bir dizedeki bir alt dizenin konumunu verir CONCAT İki veya daha fazla dizeyi birbirine ekler Concat with + İki veya daha fazla dizeyi birbirine ekler CONCAT_WS Ayırıcıyla(‘-’,’ ’) birlikte iki veya daha fazla ifade ekler DATALENGTH Bir değeri temsil etmek için kullanılan bayt sayısını verir

Devamını Gör

SQL KEYWORDS Nedir? Kullanımı Nasıldır? Örneklerle Anlatım

ADD Hazır bir tabloya sütun ekler. ADD CONSTRAINT Tablo oluşturulduktan sonra bir kısıtlama ekler ALTER Tablodaki sütunlara ekleme, silme ve bir sütunun veri türünü değiştirmek gibi değişiklikler uygular.

Devamını Gör

SQL HOSTING Nedir? Veritabanı Karşılaştırmaları ve Hostingler

Web sitenizin veritabanı üzerinde işlem yapabilmesi için web sunucunuzun SQL dilini kullanan bir veritabanı sistemine erişimi olmalıdır. Web sunucunuz İnternet Servis Sağlayıcısı tarafından barındırılıyorsa, SQL HOSTİNG planlarını aramanız gerekecektir. En yaygın HOSTING veritabanları MS SQL Server, Oracle, MySQL ve MS Access’tir

Devamını Gör

SQL VIEWS Nedir? Kullanımı Nasıldır? Örneklerle Anlatım

SQL'de View, bir veya daha fazla tablonun alanlarından oluşan sanal bir tablo yani View ’deki alanlar gerçek tablolardaki verilere karşılık gelmekte. Tıpkı tablolarda olduğu gibi satır ve sütunlardan oluşur. View SQL özelliği, WHERE ve JOIN komutlarıyla kullanılabilir böylelikle şartladığınız verileri tek tablo içinde tanımlayabiliriz.

Devamını Gör

SQL DATES Nedir? Kullanımı Nasıldır? Örneklerle Anlatım

MySQL, veritabanında bir tarih veya tarih / saat değerini depolamak için aşağıdaki veri türleriyle birlikte gelir:DATE :YYYY-MM-DD DATETIME : YYYY-MM-DD HH:MI:SS TIMESTAMP : YYYY-MM-DD HH:MI:SS YEAR :YYYY ya da YY

Devamını Gör

AUTO INCREMENT Nedir? Kullanımı Nasıldır? Örneklerle Anlatım

Auto increment, tabloya yeni bir kayıt eklendiğinde benzersiz bir sayının otomatik olarak oluşturulmasına izin verir. Bu özelliği genelikle benzersiz ve otomatik artan bir alanı temsil edecek olan birincil anahatar sütununda kullanırız. Otomatik artış özelliğini kullanmak için AUTO_INCREMENT anahtar komutu kullanır.

Devamını Gör

SQL DEFAULT Nedir? Kullanımı Nasıldır? Örneklerle Anlatım

Tablo içindeki sütünlara değer girilmediği takdirde boş geçilmesini önlemek amacıyla varsayılan değer atanması işlemidir.

Devamını Gör

SQL CHECK Nedir? Kullanımı Nasıldır? Örneklerle Anlatım

CHECK kısıtlaması, tablo içindeki sütunları dolduracak verilerin değer aralığını kısıtlamak için kullanılır. Tek bir sütunda bir CHECK kısıtlaması tanımlanırsa, bu sütun için yalnızca belirli değerlere izin verir. Bir tabloda bir CHECK kısıtlaması tanımlanırsa, belirli sütunlardaki değerleri satırdaki diğer sütunlardaki değerlere göre sınırlayabilir.

Devamını Gör

SQL PRIMARY KEY Nedir? Kullanımı Nasıldır? Örneklerle Anlatım

PRIMARY KEY kısıtlaması, bir tablodaki seçilen değerleri benzersiz şekilde tanımlar. PRIMARY KEY(birincil anahtar) olarak atanan sütunlar null değer içeremez. Bir tabloda yalnızca bir Primary key olabilir ve tabloda, bu birincil anahtar bir veya birden fazla sütundan oluşabilir.

Devamını Gör