Son Makaleler

DNS Sunucusu Yanıt Vermiyor Hatası ve Çözümü

Bu makalemizde, dns sunucu yanıt vermiyor hatasını ve çözümünü adım adım inceleyeceğiz.

Devamını Gör

İşlemci (CPU) Nedir? Ne İşe Yarar?

Basit oyun konsollarından büyük iş sistemlerine kadar her bilgi işlem cihazı, merkezi işlem birimi (CPU) adı verilen temel bir bileşene sahiptir. CPU hesaplamalar yapar, mantıksal karşılaştırmalar yapar ve verileri saniyede milyarlarca kez hareket ettirir. Tüm bilgisayarı çalıştıran bir ana zamanlama sinyali tarafından tetiklenen basit talimatları teker teker uygulayarak çalışır.

Devamını Gör

Proxy Nedir? Proxy Ne İşe Yarar?

Proxy'ler çoğunlukla belirli bir bölgede engellenmiş bir siteyi ziyaret etmek isteyen kişiler tarafından kullanılır. Birçok şirket ve işletme de kapalı bir iş ağı oluşturmak için proxy kullanır.

Devamını Gör

Cloudflare Nedir?

Cloudflare, içerik dağıtım ağı (CDN), DDoS koruması, web sitesi optimizasyonu, alan adı kaydı ve SSL/TLS şifreleme dahil olmak üzere web sitesi performansını ve güvenliğini iyileştirmek için bir dizi bulut tabanlı hizmet sunar.

Devamını Gör

Co-location (Sunucu Barındırma) Nedir?

Veri merkezleri, modern teknoloji endüstrisinin merkezinde yer alır. bu yüzden veri merkezlerinin sunduğu verimlilikten ve yeni teknolojilerden yararlanamamak, BT hizmetleriniz söz konusu olduğunda işletmenizin geride kalmasına yol açacaktır.

Devamını Gör

Dedicated Server Nedir, Avantajları Nelerdir?

Dedicated server, tüm fiziksel sunucunun tek bir kullanıcı veya işletmeye kiralandığı bir web hosting türüdür.

Devamını Gör

Sunucu (Server) Nedir? Sunucu Türleri Nelerdir?

Teknoloji sektöründe çalışan birinin yakınında bulunduysanız muhtemelen “sunucu” kelimesini sıklıkla duymuşsunuzdur. Her gün bilgisayar ile uğraşmayan biri için sunucu kelimesi biraz anlaşılması zor gelebilir.

Devamını Gör

Microsoft IIS 8.x SSL Sertifika Yükleme

Microsoft IIS 8.x SSL Sertifika Yükleme hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Devamını Gör

Microsoft IIS 8.x CSR Kodu Oluşturma

Microsoft IIS 8.x  CSR Kodu oluşturduysanız bkz. IIS 8 ve IIS 8.5 SSL Sertifika Yükleme. Windows Server 2012'de CSR kodu nasıl oluşturulur (IIS 8 ve Windows Server 2012 R2 - IIS 8.5) ?

Devamını Gör