En İyi 12 Resim Boyutu Küçültme Aracı
29.11.2023 12:48 830 Görüntülendi

En İyi 12 Resim Boyutu Küçültme Aracı

Web sitelerinizi yüksek kaliteli görsellerle çekici hale getirmek mi istiyorsunuz? Ancak yüksek kaliteli resimlerin sayfa yükleme hızınıza zarar verebileceğinden mi endişeleniyorsunuz? 

Artık korkmanıza gerek yok, çünkü bu sorunu ücretsiz olarak çözebileceğiniz birçok resim boyutu küçültme aracı mevcut.

Görüntü Optimizasyonu Nedir?

Görüntü optimizasyon, web sitelerinize yüklemeden önce görüntülerin boyutunu küçültmek anlamına gelir. Daha küçük bir boyuta sahip olan görsel, sitenizin yüklenme hızında herhangi bir engele neden olmaz. Resim boyutu küçültme araçlarının yardımıyla, içeriğinize göze hoş gelen küçük resimler ekleyebilir ve sitenin hızlıca açılmasını sağlayabilirsiniz. 

Resim Boyutu Küçültme Aracı Nedir?

Resim boyutu küçültme, görüntü kalitesini etkilemeden görüntünün boyutunun küçültüldüğü bir yöntemdir. Özellikle dijital görüntü sıkıştırma, görüntü verilerinizde doğal olarak bulunan ve görüntüleri daha verimli bir şekilde saklamanıza ve iletmenize olanak tanıyan kullanılmayan verilerin azaltılmasını mümkün kılar. Böylece bant genişliğinden, masraftan ve çok fazla zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.

Resim Boyutu Küçültmenin Faydaları

  • Daha Hızlı Sayfa Yükleme Hızı: Sıkıştırılmış görüntüler daha hızlı yükleme süreleri sağlayarak kullanıcı memnuniyetini ve kalıcılığı artırır.
  • Bant Genişliği Tasarrufu: Daha küçük görüntü boyutları daha az bant genişliği tüketerek web sitenizi barındırmayı daha uygun maliyetli hale getirir.
  • Geliştirilmiş SEO: Arama motorları hızlı yüklenen web sitelerini tercih ederek SEO çalışmalarınızı olumlu yönde etkiler.
  • Gelişmiş Kullanıcı Deneyimi: Hızlı ve duyarlı bir web sitesi olumlu bir izlenim yaratır ve kullanıcı etkileşimini teşvik eder.

En İyi 12 Resim Boyutu Küçültme Aracı

Aşağıdaki listede en iyi resim boyutu küçültme araçlarını bulabilirsiniz:

  1. Compress2Go

Compress2Go, bugün kullanabileceğiniz en iyi çevrimiçi görüntü sıkıştırma araçlarından biridir. Web aracı yalnızca JPG ve PNG dosya türlerini destekler ve size iki tür sıkıştırma seçeneği sunar: Best Quality ve Smallest File.

Görüntü kalitesinden ödün vermek istemiyorsanız, sıkıştırma için Best Quality seçeneğini seçmelisiniz. Ancak, görsel farklılıkları sorun etmiyorsanız, Smallest File dosya seçeneğini kullanabilirsiniz.

Compress2Go, görüntü dosyasını sıkıştırmadan önce sıkıştırma kalitesini ayarlamanıza da olanak tanır. Genel olarak, Compress2Go bugün kullanabileceğiniz harika bir çevrimiçi görüntü sıkıştırıcıdır.

  1. Media.io

JPG, JPEG, PNG ve GIF dosyalarını kolayca sıkıştırabilen web tabanlı bir görüntü sıkıştırıcı arıyorsanız, Media.io sizin için çok uygun bir seçimdir. Media.io diğer siteler kadar popüler değildir; fakat yine de, görüntü dosyası boyutunuzu % 65'e kadar azaltmanıza olanak tanır.

Görüntü dosyalarını kalitelerini kaybetmeden sıkıştırmak istiyorsanız, Media.io'yu kullanabilirsiniz. Ancak, Media.io'nun kayıtlı olmayan kullanıcılar için bazı sınırlamaları vardır. Örneğin dönüşüm sayısı günde 5 kez ile sınırlandırılmıştır.

  1. JPEG Optimizer

JPEG Optimizer, görüntü dosyası boyutunu sıkıştırmak için kullanabileceğiniz web tabanlı bir araçtır. Adına rağmen, JPEG Optimizer PNG dosyalarını da sıkıştırabilir.

Daha da ilginç olanı, görüntüleri herhangi bir kalite kaybı olmadan sıkıştırmasıdır. Orijinal ve sıkıştırılmış görüntüler arasında gözle görülür bir fark bulamazsınız.

  1. Optimizilla

Görüntüleri kalitelerini kaybetmeden sıkıştırmak için kullanımı kolay ve duyarlı bir site arıyorsanız, Optimizilla'yı deneyebilirsiniz.

Optimizilla, JPEG ve PNG fotoğrafları sıkıştıran en iyi ve en yüksek puanlı görüntü optimizasyonu sağlayan araçlardan biridir. En avantajlı yanı ise, Optimizilla'nın dosyayı sıkıştırmadan önce ve sonraki sürümlerini göstermesidir.

  1. TinyPNG

TinyPNG, ziyaret edebileceğiniz en yüksek puanlı görüntü sıkıştırma sitelerinden biridir. Site, optimize ederken kaliteyi dengeleyen akıllı PNG ve JPEG sıkıştırmasıyla bilinir.

Web tabanlı görüntü sıkıştırma aracının kullanımı ücretsizdir ve toplu sıkıştırmayı destekler. Kullanıcılar aynı anda 20 adede kadar görüntüyü sıkıştırabilir.

  1. Img2G

Img2Go, articLikelike'da listelenen diğer tüm çevrimiçi görüntü sıkıştırıcılara kıyasla nispeten yeni bir web sitesidir. Img2Go, kalitesini ayarlayarak görüntü boyutunu küçültmek için bir web uygulamasıdır.

Bir görüntü çıktısı olarak, yalnızca iki dosya biçimini destekler - JPG ve PNG. Img2Go'yu daha güçlü kılan şey, birden fazla sıkıştırma modu sunmasıdır. Örneğin, en iyi kaliteyi korumak için görüntüleri sıkıştırmayı seçebilir veya en küçük dosya boyutunu elde etmek için kaliteden ödün verebilirsiniz.

  1. Compress JPEG

Compress JPEG, görüntü sıkıştırma söz konusu olduğunda en iyi site olabilir. Site kullanıcıların 20 adede kadar .jpg veya .jpeg dosya türü seçmesine izin verir.

Görüntüleri kaliteden ödün vermeden sıkıştırır. Ek olarak, web aracının kullanıcı arayüzü oldukça temiz ve anlaşılırdır.

  1. TinyPNG

TinyPNG PNG dosyalarını sıkıştırmak için, TinyJPG ise JPG veya JPEG dosya formatlarını sıkıştırmak için kullanılan bir sitedir. Site, kalitelerini korurken JPEG resimlerinizin dosya boyutunu azaltır. Sitenin kullanıcı arayüzü temizdir ve toplu dosya sıkıştırmaya izin verir.

  1. Iloveimg

JPG, PNG ve GIF görüntülerini sıkıştırmak için web tabanlı bir görüntü sıkıştırıcı arıyorsanız, Iloveimg en iyi seçimlerden biri olabilir. Site, orijinal görüntü kalitesini etkilemeden resimlerinizin dosya boyutunu küçültür.

Iloveimg, görüntüleri sıkıştırmanın yanı sıra, görüntüleri yeniden boyutlandırma, görüntüleri kırpma, görüntü dönüştürme seçenekleri gibi görüntü ile ilgili birkaç özellik daha sunar. Ayrıca temel fotoğraf düzenleme ihtiyaçlarını karşılayan bir fotoğraf düzenleyiciye sahiptir.

  1. Image Optimizer

Image Optimizer, PNG, JPG, JPEG gibi hemen hemen her görüntü dosyası formatını sıkıştırabileceğiniz bir sitedir.

Reduce Images web sitesi gibi, Image Optimizer da kullanıcıların görüntü boyutunu ve kalitesini önceden seçmelerine olanak tanır. Bunun dışında, Image Optimizer'ın Windows işletim sistemi için bağımsız bir uygulaması da vardır.

  1. Watermarkly

Watermarkly JPEG, PNG ve GIF resimlerini kolay adımlarla sıkıştıran bir web aracıdır. Sitenin kullanımı ücretsizdir ve herhangi bir hesap oluşturmaya gerek yoktur.

Çevrimiçi görüntü sıkıştırıcı, orijinal kaliteyi korurken görüntülerinizin boyutunu küçültebilir.

Dosya gizliliği ile ilgili olarak ise, yüklediğiniz tüm fotoğraflar gizli tutulur. Cihazınızdaki site işlem dosyaları herhangi bir sunucuya gönderilmez.

  1. Imagify

Imagify, görüntüleri sıkıştırma yeteneği ile bilinir. Görüntüleri kalite düşüşü olmadan mümkün olan en iyi kalitede sıkıştırabilir. Kullanıcıların görüntüleri sıkıştırması için üç modu vardır; Normal, Agresif ve Ultra. Tüm bu modlar görüntüleri farklı bir seviyede sıkıştırır. Yani, görüntünüze nasıl bir sıkıştırma seviyesi uygulamak istediğiniz gibi ihtiyaçlarınıza göre görüntünüzü sıkıştırabilirsiniz. Boyutu çok yüksek olan bir görüntüyü sıkıştırmak istiyorsanız Ultra Modu seçin, eğer bir görüntü orta hacimdeyse ve sadece sesi biraz azaltmak istiyorsanız Agresif mod en iyisidir. Imagify'da Normal modu kullanmanız önerilmez, çünkü görüntüleri iyi sıkıştırmaz ve görüntüleri olduğu gibi bırakır.

Imagify'ın yeteneği TinyPNG kadar güçlü değildir, ancak onu diğer çevrimiçi görüntü iyileştiricilerden ayıran modları var. Imagify, ücretsiz hesap kullanıcıları için görüntü boyutunu 2Mb'a kadar sıkıştırabilir, herhangi bir plan satın aldığınızda genişletir. Görüntüleri sıkıştırmak için aynı anda sınırsız görüntü yükleyebilirsiniz.

Ayrıca, ücretsiz hesapta, Imagify'a yüklediğiniz resim 24 saat boyunca kullanılabilir olacaktır. Bu, yanlış bir şey olursa veya sıkıştırılmış görüntü silinirse, sıkıştırılmış görüntüyü Imagify bulutundan yeniden indirebileceğiniz anlamına gelir.

En İyi Resim Boyutu Küçültme Web Siteleri Hangileridir?

En iyi iki görüntü sıkıştırıcı web sitesi: TinyPNG ve Imagify’dır. Her ikisi de temel görüntü optimizasyonu ve sıkıştırma için tamamen ücretsiz olan en iyi çevrimiçi görüntü sıkıştırma aracıdır. Imagify, gelişmiş görüntü sıkıştırmasını ücretsiz olarak sağlar, üç modu vardır; Normal, Agresif ve Ultra. Görüntüleri en düşük dosya boyutunda sıkıştırmak için Imagify'ın Ultra modu harika ve kıyaslanamaz. Öte yandan, TinyPNG kaliteli sıkıştırması ile çok popülerdir.

Görüntüdeki kaliteyi biraz bile düşürmeden görüntüleri sıkıştırır. Optimizilla, Compressnow vb.’lerini de resminizi sıkıştırmak için kullanabilirsiniz. Örneğin, dosyayı sıkıştırmak ve belirli bir boyuta küçültmek istiyorsanız, Optimizilla ve Compressnow en iyi sonucu verecektir.

Özetlemek gerekirse, listelenen tüm en iyi görüntü sıkıştırıcı web sitelerini test etmenizi ve denemenizi önerilir. Çünkü hepsinin sunabileceği farklı bir şey var. 

En Çok Sorulan Sorular 



Görüntü optimizasyonu nedir?

Görüntü optimizasyonu, görüntüleri web sitelerinize yüklemeden önce boyutlarını küçülten bir araçtır. Daha küçük bir boyuta sahip olan görsel, sitenizin yüklenme hızına herhangi bir engel oluşturmaz. Bu araçların yardımıyla, görüntüyü optimize ederek web sitesi görünümünü ve hızını artırabilirsiniz.

Görüntü optimizasyonu nasıl çalışır?

Görsel optimizasyonu, sayfa yükleme sürelerinizin düşük kalması için kaliteden ödün vermeden görsellerinizin istenmeyen dosya boyutunu mümkün olduğunca azaltmakla ilgilidir. Bu aynı zamanda görsel SEO'su ile de ilgilidir. Yani, ürün görsellerinizin Google ve diğer görsel arama motorlarında sıralanmasını sağlamak için önemlidir.

Görüntü optimizasyonu neden önemlidir?

Optimize edilmemiş görüntüler web sitenizi yavaşlatır. Çünkü optimize edilmemiş görüntüler ağırdır, bu nedenle görüntüyü optimize etmek çok önemlidir.

Bir görüntü nasıl sıkıştırılır?

Yukarıda listelediğimiz araçları kullanarak görüntülerinizi sıkıştırabilirsiniz.

PowerPoint'te resimleri veya görüntüleri nasıl sıkıştırabilirsiniz?

Sununuzu başlatın ve belgenizden bir resim seçin. Bundan sonra, resim biçimi açılır ve Ayarla'ya tıklayın. Ardından, ''Resimleri Sıkıştır''ı seçin. Sıkıştırma seçeneklerindeyken 'Yalnızca Bu Resimde Uygula''yı işaretleyin ve ''Çözünürlük'' altında ''Varsayılan Çözünürlüğü Kullan''ı işaretleyin. Ardından, ''Tamam'' butonuna tıklayın.

iPhone'da fotoğraflar nasıl sıkıştırılır?

Bir iPhone'da fotoğrafları sıkıştırmanın birçok yolu vardır. Resimleri sıkıştırmaya başlamak için Fotoğraflar uygulamasına gidin ve sıkıştırmak istediğiniz bir fotoğrafı seçin. Bundan sonra, Paylaş butonuna tıklayın ve Paylaşım Seçeneklerinden e-posta’yı seçin. Ardından, bir e-posta adresi girin, küçültülmüş fotoğrafı almak için bir adres seçin ve fotoğraf boyutunu seçin. ''Şimdi Gönder'' butonuna dokunun. Yeniden boyutlandırılmış görüntüyü e-posta adresinizden indirebilirsiniz.

Facebook Messenger fotoğrafları sıkıştırır mı?

Evet, Facebook Messenger, platformlarını kullanarak yüklediğiniz veya gönderdiğiniz tüm görüntüleri sıkıştırabilir. Facebook fotoğraf sıkıştırmasının hemen yapılır. Ancak bunun dezavantajı, görüntünüzün bulanık hale getirmesidir.

Bir JPEG'i sıkıştırmak için en etkili yaklaşım nedir?

TinyImage, ImageOptim, RIOT ve diğerleri gibi mevcut en iyi görüntü sıkıştırma programlarını kullanın. Bu araçların çoğu ücretsizdir ve resim optimizasyon işini bitirmek yalnızca birkaç saniye sürer.

Bir JPEG dosyasını 50KB'ye nasıl küçültebilirim?

RIOT ve JPEG CompressorTM gibi görüntünüzün tam boyutunu belirlemenize olanak tanıyan görüntü sıkıştırma yazılımlarını kullanabilirsiniz.

JPEG sıkıştırmak güvenli midir?

Bu, kullandığınız resim optimizasyon yazılımına bağlıdır. Ancak, en iyi resim sıkıştırma programlarının çoğu resimlerinizi küçültürken güvenliğinizi sağlar.