İngiltere'de İş Kurmak - İngiltere'de Nasıl İş Kurulur?
09.03.2020 11:20 10699 Görüntülendi

İngiltere'de İş Kurmak - İngiltere'de Nasıl İş Kurulur?

İngiltere, serbest piyasa ekonomisine sahiptir. Ülke, dünyanın beşinci ve satın alma gücü paritesi bakımından dokuzuncu büyük ekonomisidir. İngiltere, Avrupa Birliği’nin ikinci büyük ekonomisine hakimdir. Özgürlüğün ve sermaye sahiplerine verilen değerden dolayı iş insanları, hukukun üstün olduğu ülkeleri yatırım ülkesi olarak tercih ederler. İngiltere’de bu konuda sermaye sahiplerinin yatırım yapacağı ülkeler arasındadır. Özellikle teknolojinin gelişmesi, Web sitenizle .UK alan adıyla alacağınız domainle sitenizi hayata geçirerek ticarette atak yapabilirsiniz. Bu konuda Atak Domain sizin için .UK domainlerinin tescilinde kolaylık sağlar.


İngiltere’de bir iş kurmak için aşağıdaki adımları göz önünde bulundurmanız gerekir:


Vize Almalısınız:
İngiltere’de bir işe başlamadan önce çalışma vizesine başvurmanız gerekebilir. Vizeler hakkında daha fazla bilgi aşağıda verilmiştir.
Vize almaya ihtiyacınız varsa, önceden başvurmanız gerekir. Seviye bir (Girişimci) vizeleri genellikle üç hafta içinde kabul edilir veya reddedilir, ancak başvurmadan önce üç aya kadar başvuruda bulunabilirsiniz.


İşletmenizin yasal yapısına Karar Vermelisiniz:


Birleşik Krallıkta yasal olarak bir iş kurma izniniz olduğunda, işletmenizin ne yapacağını bildiğinizi varsayarsak, ilk adımınız yasal bir yapıya karar vermektir. İşletmeniz için yasal bir yapı seçme hakkında daha fazla bilgi edinmelisiniz.
Limited şirket olarak faaliyet göstermeye karar verirseniz, Şirketler Evi’ne kaydolmanız veya sizin için bir aracıya sahip olmanız gerekir.


Şahıs Şirketleri


İngiltere’de bir iş kurmanın en kolay yolu “tek tüccar” olmaktır. Bu, yalnızca işletmenin sahibi olduğunuz ve yalnız çalışabileceğiniz veya başka kişileri çalıştırabileceğiniz anlamına gelir.
Öz değerlendirme vergisine kaydolmanız gerekir bu, sizin (veya muhasebecinizin) kendi verginizi hesaplamanız anlamına gelir.


Tüccar Olmak İçin:


Ulusal Sigorta (NI) numarasına sahip olmak.
HM Revenue and Customs (HM Revenue and Customs) ile öz değerlendirme için kaydolun, kendi adınızla ticaret yapın veya bir işletme adı seçiniz.


Sadece Tüccar Olmanın Artıları


Tek başına bir tüccar olmak, kelimenin tam anlamıyla kendi hesabına çalıştığınız hükümeti bilgilendirdiğiniz anlamına gelir. Kaydolmak ücretsizdir ve birkaç dakika içinde işlem yapabilirsiniz. Öyleyse, öz değerlendirme vergi beyannamenizi gönderdiğinizde her yıl biraz daha fazla bilgi vermeniz yeterlidir. Bir muhasebeci tutmanıza gerek yoktur ve sadece elde ettiğiniz kâr üzerinden gelir vergisi ödersiniz.
Vergi beyannamenizin bir parçası olarak doldurmanız gereken formun ekran görüntüsü almanız yeterlidir.


Limited Şirket Olmanın Artıları

 

Ancak tek ticaret basitlik avantajına sahip olsa da belirli bir boyutta büyüdüğünüzde muhtemelen bir Limited Şirket olarak kaydolmak isteyeceksiniz.
Birden fazla kişinin LLC sahibi olabilir. Eğer arkadaşlarınızla iş yapmak ve para kazanmaya başlıyorsanız bir LLC gerekir.
Vergiler daha karmaşıktır, ancak bir LLC iseniz normalde yaklaşık 25.000 £’dan daha ucuzdur. Bir ‘LLC’ sınırlı sorumluluktur. Bu, şirketin dava açması veya borcunun kaybedilmesi durumunda başınızın belaya girmediği anlamına gelir. Şirket iflas ilan edebilir ve evinizi (normalde) tutabilirsiniz. Ancak tek bir tüccarsanız, iş dünyasına bağlısınız ve borçlarından sorumlusunuz.
Bir ‘LLC’ ile satış yapabilir veya yatırım yapabilirsiniz.
Bir ‘LLC’ işletmenize daha fazla güvenilirlik sağlar ve bazı şirketler tek başına yatırımcılarla çalışmaz.
İstediğiniz sayıda ‘LLC’ye sahip olabilirsiniz.
Tüm bu avantajlar, bir ‘LLC’ye sahip olmanın getirdiği ekstra güçlükle dengelenir. Bir tane kurmak aslında çok ucuz ve kolaydır, çevrimiçi olarak sadece 12 £ karşılığında yapabilirsiniz.

 

KDV’nin Korkutucu Yüksekliği


İngiltere’de bir iş kurmanın gerçekten karmaşık ve kafa karıştırıcı olduğu yer, KDV'nin devreye girdiği zamandır. KDV, katma değer vergisi anlamına gelir ve mal veya hizmetlerinizi sattığınız fiyata %20 vergi eklenir.
Bazı ürünler KDV’den muaftır, bazıları daha düşük bir orana sahiptir ve giderlerinizin çoğunda geri alınabilecek KDV olacaktır. İster tek bir tüccar ister LLC olun, aynı KDV yükümlülüklerine sahipsiniz.
Daha da karmaşık olan, KDV tahsil etmeniz, üç ayda bir KDV iadesi yapmanız ve daha sonra borcunuz olan KDV’yi ödemenizdir. Bu büyük bir baş ağrısıdır ve nakit akışınıza zarar verebilir.
Ancak yeni işletmeler KDV’yi görmezden gelmeye başlayabilir, çünkü kaydolmanız gerekmeden önce oldukça yüksek bir eşik vardır. Mevcut eşik 85.000 £. Bu, kaydolmak için yasal bir gereksiniminiz olmadan önce 12 aylık bir dönemde 85.000 £ gelir getirmeniz gerektiği anlamına gelir. İngiltere’de bir işletme kurduğunuzda KDV’nin var olduğunu hatırlamanız ve fiyatlandırmanızı yaparken bunu dikkate almanız gerekir ama neyse ki zaten iyi olana kadar ödemenize gerek yok ve sizi bir iş kurmaktan korkutmamalıdır.



İngiltere’de Hangi Alanlarda İş Kurmalı?


İngiltere; İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan oluşur. Yaşam kalitesi genellikle yüksektir ve ekonomi oldukça çeşitlidir. İngiltere’nin GSYİH’sına en çok katkıda bulunan sektörler; hizmetler, imalat, inşaat ve turizmdir.
Hizmet sektörü perakende, otel, restoran, ulaşım, depolama, bilişim, finans, sigorta, gayrimenkul, yönetim ve destek hizmetleri, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler, eğitim, sağlık, sosyal hizmet, sanat, eğlence, rekreasyon, kamu yönetimi, savunma vb.
İngiltere’de en önemli imalat alt sektörleri; yiyecek, içecek, metal ürünler, yayıncılık, basım, ekipman, makineler, kimyasallar ve ilaçlardır.

ECAA VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER 

Kişisel bilgileriniz 

  • Öncelikle güzel hazırlanmış bir CV yani özgeçmiş 
  • Mesleki kimlikleriniz 
  • Sabıka kaydı 
  • Vukuatlı nüfus kaydı (Evli iseniz) 
  • Evlilik cüzdanı (Evli iseniz) 
  • Üzerinize kayıtlı bulunan taşınır yada taşınmaz mallara ait belgeler 

Aldığınız eğitim, geçmişteki iş tecrübeleriniz, referanslarınız 

  • Kişiden kişiye değişmekle birlikte diplomalarınız, kurs, seminer ve eğitim sertifikalarınız, 
  • SGK kayıtlarınız, 
  • Son 3 aylikmaas bordronuz 
  • Daha önce çalıştığınız kişi, kurum ya da işyerlerinden referans yazıları 
  • Türkiyede yaptığınız iş ile ilgili belgeler (Ticaret Sicil kaydı, imza sirküleri, vergi levhası, Mesleki kayitlar v.b.) 
  • Beraber iş yaptığınız iş arkadaşlarınızdan, iş yaptığınız kişilerden alınmış referans yazıları 

İngiltere’de Kuracağınız işe ilişkin İş Planı (Business Plan) ve Marketing Araştırması 

  • Profesyonel bir ekip tarafından hazırlanacak olan ve içeriğinde kurmayı hedeflediğiniz işi tanımlayan bir business plan  (Business Planı Biz hazırlayacağız) 
  • Business planda market araştırması, potansiyel rakipleriniz ve müşterileriniz hakkında değerlendirme, finansal tablo ve planlar yer almaktadır. 
  • Market araştırmasına ilişkin dökümanlar, Web sayfası, ofis araştırması, marka ve logo çalışmaları

 

Sermayenize ilişkin evraklarınız 

  • İngilterede iş kurmak üzere ayırdığınız bir sermayeye ilişkin şahsi banka hesap hareketleri (son 6 aylık) 
  • Şirketinize ait banka hesap hareketleri (son 6 aylık) 
  • Paranın kaynağına ilişkin dökümanlar. Hesaplarınızda göstermiş olduğunuz sermayenin kaynağının açıklanmaması, vizenizin reddine neden olacaktır. 
  • İngilizce olmayan tüm evraklar yeminli tercüman tarafından İngilizce'ye çevrilecek ve kaselenecektir 

 

ve Çocuklar İçin 

  • Diploma 
  • Pasaport Resmi 
  • Vukuatli Nufus Kayit Ornegi 
  • Evlilik Cuzdan (Es Icin) 
  • Sabika Kaydi 
  • Ogrencilik Belgesi 


Bol kazançlar dileriz.