Anti-spam nedir?
14.08.2018 11:00 18273 Görüntülendi

Anti-spam nedir?

Anti-spam nedir?

Spamlamak, elektronik mesajlaşmaa sitemlerinde istenmeyen mesajların ( daha çok reklam mesajlarını) size gönderilmesini ifade eder.İstenmeyen mesajdan kasıt alıcının gönderilmesine izin vermediği mesajlardır.

Anti-sapam ise software, hardware veya süreci kullanarak sisteme girişi engelleme anlamına gelmektedir. Anti-spam yazılımı bir kaç protokol kullanarak istenmeyen mesajların kullanıcının gelen kutusuna düşmesini önler.

Çoğu anti-spam çözümleri bugünlerde ihtiyaçlarınıza göre şekillenebiliyor ve sadece izin verdiğiniz mesajların gelen kutunuza ulaşmasını sağlıyor.

Anti-spam yazılımı kullanmanın faydaları

1.) Spamları engelleme

Eğer spamlar için gerçek bir çözüm istiyorsanız sadece belirli email adreslerini engellemekle buna ulaşamazsınız aynı zamanda spamda yer alan konuları da engellemelisiniz.Ayrıca email adresiniz alıcı konumunda olmasa bile engel aralığınızı gönderen kişilere göre düzenleyebilirsiniz.

2.) Spamları karantinaya almak

Anti-spam filtreleri otomatik olarak spam postalarını karantinaya alır ve gelen kutunuzu spamsız bir hale getirir. Karantinaya alınmış olan postalar 30 gün gibi bir süre bekletildikten sonra çöpe atılır. Bu süre zarfı içerisinde karantinaya alınmış olan postalarınızı kontrol edebilir ve onları kurtarabilirsiniz.

3.) Otomatik filtre güncellemeleri

Çoğu anti-virüs programının otomatik filtr güncellemesiyle ortaya çıkmasının nedeni bu tür güncellemelerin kötü amaçlı yazılımları zamanında algılamsaıdır. Otomatik güncellemeler anti-spam yazılımlarının güncel kalmasını sağlamakla birlikte onları yeni kötü amaçlı yazılımlar karşısında da korur.

4.) Birden Çok Hesabı İzleme

Bu özellikle birlikte birden fazla hesabı izleyebilir ve spamlarını filtreleyebilirsiniz. Ayrıca hesaplarınızı ev heabı, ofis hesabı gibi ayırabilirsiniz.

5.) Kişisel Beyaz Listeniz

Bazı istenmeyen posta önleme yazılımları, e-postalarını kabul etmek istediğiniz kişilerin "dostu" bir listesini tutmanıza olanak tanır. Bu e-postalar, spam göndericilerin kara listesine karşı spam olarak hiçbir zaman yanılmayacaktır. Ayrıca bu listeyi ilerde güncelleyebilirsiniz.

6.) Spam Bildirimi

Bazı istenmeyen posta önleme programları, spam'ı programa sunan şirkete bildirmenizi sağlar. Bu da şirkete bildirilen raporların analiz edilip yeni filtreler üretmesini sağlar.

E-postalar reklamcılığın vazgeçilmez birparçası oldular,böylelikle biz de e-postalarımızı filtrelemeye ve spamlardan kaçınmaya başladık. Çoğu anti-spam çözümleri kara liste (blacklist) yoluyla çalışır. Ve bu çalışmalar imza temeline dayanır.

İmza tabanlı anti-spam yazılımında, yeni ve bilinmeyen Kötü Amaçlı Yazılım türleri algılanmaz, çünkü bu yeni türdeki Kötü Amaçlı Yazılım tehditleri serbest bırakılıncaya kadar geçen süre zarfında anti-spam yazılım sağlayıcıları bunları tanımladı ve imza dosyalarını güncellediler. İşte bu Containment teknolojisinin devreye girdiği yerdir.

Containment teknolojisi, zararlı dosyaları ve tehditleri kesin sınırlarla dışarda tutarak çalışır. Zararlı dosyalar sınırlı bir işletim sistemi ortamında işlenir, böylece kaynakların kontrol edilmesi ve enfeksiyonun yayılması önlenir.

Comodo Dome Antispam Containment teknolojisiyle oluşturulmuş olan tek anti-spam çözümdür. Gelişmiş spam filtreleri ve içerik analiz motorlarıyla istenmeyen e-postaların sunucunuza düşmesini engeller. Eğer kaliteli bir anti-spam çözümü arıyorsanız Comodo Dome Anti-spam'ı sipariş verebilirsiniz.