Amerika'da İş Kurmak - Amerika'da Nasıl İş Kurulur?
23.03.2020 15:00 5034 Görüntülendi

Amerika'da İş Kurmak - Amerika'da Nasıl İş Kurulur?

ABD merkezli bir işletmeyi yabancı olarak başlatmak uzun bir yol olabilir, ancak ülke şirketinizi kaydettirmenizi ve işinizi açmanızı kolaylaştırır. Amerikalılarla iş yapmayı planlıyorsanız İngilizce öğrenmek temel bir gerekliliktir, ancak İşveren Kimlik Numaranıza başvurmak ve ne tür bir şirket olmak istediğinizi seçmek gibi konular önemlidir.
Önce hangi işletme türünün sizin için doğru olduğuna ve hangisinin şu anda yüksek talep olduğuna karar vermeniz gerekecek…
Doğru işletme yapısını seçme kararı önemlidir, çünkü seçtiğiniz işletme türü günlük operasyonlardan vergilere, varlıklarınızın ne kadarının risk altında olduğuna kadar her şeyi etkiler. Her işletme türünü anlamak ve durumunuza ve iş hedefinize en uygun olanı seçmek önemlidir.
Öncelikle Şirket Yapınızı Seçin
Kurumsal hissedarlar için avantajlar genellikle açıktır. Kurumsal hissedarlar tipik olarak daha düşük bir temettü oranı elde edebilirler. ABD şirketi esasen gayrimenkul sahibi olmadığı sürece, şirket ebeveyni ABD üyesi sattığında sermaye kazancı ödemeyecektir.
Tabii ki C şirketi sahipleri çifte vergi nedeniyle bu kalkan için daha fazla ödeme yapıyorlar. Ancak çoğu durumda, vergi planlamacıları kurum gelirini azaltmak ve çifte vergilendirmenin çoğunu ortadan kaldırmak için maaşlar, emeklilik maliyetleri ve diğer masrafları kullanabilirler.
Tüm bunlar kişinin yerel vergi yasalarının özelliklerine bağlı olarak (Sınırlı bir ortaklık en iyi iş yapısı olabilir) Sınırlı bir ortaklıkta, yönetim kontrolü olmayan ortakların sorumluluğu sınırlıdır ve bireysel vergi beyannameleri üzerinden gelir vergisi ödeyen üyelere kâr aktarılır.
Şirketinizi Kaydettireceğiniz Bir Eyalet Seçin
Şirketin işi nerede olduğunu belirlemelisiniz. Bir devlet pazarına hâkim olursa, en iyisi oraya dahil olmaktır. Örneğin, yüksek maliyetli iki eyalet olan Nevada veya Delaware’e kaydolarak, ünlü, yüksek maliyetli bir yetki bölgesi olan California’da iş yapma yükümlülüklerinden kaçınmanın bir yolu yoktur. Öte yandan, iş herhangi bir eyalette yoğunlaşmayacaksa, çoğu danışman muhtemelen Delaware'i ve ardından Nevada’yı tavsiye edecektir.
  • İlk adım, sizin için seçeneklerinizi tartışmak üzere Strateji Oturumunuzu burada ayırtmaktır.
  • Çoğu durumda, LLC sizin için en iyi iş türüdür.
  • LLC, bir ABD banka hesabı açmanıza izin verir
  • LLC ABD'li müşterilerden ödemeleri kabul etmeyi kolaylaştırıyor
  • LLC, kişisel varlıklarınızın korunması için işletmeniz için kişisel sorumluluk sağlar
  • ABD’de ikamet ediyorsanız, kesinlikle LLC’nizi fiziksel olarak bulunduğunuz durumda kurmanızı tavsiye ederim.
  • ABD vatandaşı değilseniz ve işinizi ABD dışında işletiyorsanız, LLC’nizi Wyoming’de kurmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.
  • Daha düşük yıllık ücretler, daha fazla gizlilik ve yabancı dostu yasalar nedeniyle ABD vatandaşı değilseniz Wyoming'i şiddetle tavsiye ederim.
  • Kapsamlı ABD İş Paketi Hizmeti, ABD’de işinizi başlatmak için ihtiyacınız olan her şeyi içerir.
  • Kayıtlı Temsilci Servisi, alınan tüm belgelerin anlık bildirimleri ile işiniz adına yasal belgeleri kabul eden güvenilir Kayıtlı Temsilci hizmeti sağlayarak gizliliğinizi koruyun ve yasal durumunuzu koruyun. Hizmet, LLC'nizi düzenli ve uyumlu tutmak için güvenli bir çevrimiçi kontrol paneliyle birlikte gelir.
  • LLC Şirket Kaydı, LLC sizi potansiyel iş davalarından kişisel olarak korur, sahip olduğunuz değerli varlıkları korur ve vergileri en aza indirmek için işletme giderlerinizi giderlerinizden ayırır. Bir LLC oluşturmazsanız, işletmeniz dava edilirse varlıklarınız (eviniz, arabalarınız, kişisel banka hesaplarınız, yatırımlarınız vb.) risk altındadır.
  • Kayıt Ol
  • Bir işletme varlığı oluşturmak için formlar ve diğer gereksinimler eyaletlere göre biraz farklılık gösterir. Örneğin; pek çok eyalet için basitleştirilmiş bir model olarak hizmet veren Delaware’de kuruluş şu şekilde çalışır:
    Şirket için yasal belgeler alabilen kayıtlı bir aracı seçerler. (Devlette fiziksel bir adresi olan bir şirket kendi aracısı olarak hizmet edebilir, ancak bu Kaliforniya gibi diğer eyaletlerde doğru değildir.)
    Şirket, şirket adını tanımlayan tek sayfalık bir kuruluş sertifikası doldurur; kayıtlı acentesinin adı ve adresi, şirketin ihraç etmeye yetkili olduğu payların toplam tutarı ve nominal değeri ile kurucunun adı ve posta adresi. Ücretler 89 $ dan başlar ve esas olarak çıkarılan hisse senedi veya yükseltilen sermaye miktarına göre artar.
    İşletme dahil edildikten sonra, yıllık olarak bir rapor (50 ABD Doları) ve imtiyaz vergisi (175 ABD Doları) ödemesi gerekir. Her ne kadar yüzlerce dolara ulaşabilecek ayrı bir ücret karşılığında varlık oluşumuna yardımcı olmak için birçok çevrimiçi hizmet mevcut olsa da evrak işleri genellikle oldukça basittir ve devletler (genellikle devlet sekreteri aracılığıyla) normalde bireylerin uygun evrakları dosyalamalarına yardımcı olmak için rehberlik sağlar.

  • İşveren Kimlik Numarası Alın
  • Bir işveren Kimlik Numarası sadece işçileri işe almak için değil, aynı zamanda bir banka hesabı açmak, vergi ödemek veya genellikle işletme lisansı almak için gereklidir. Doğrudan IRS ile EIN’e ücretsiz başvurun ve bu hizmet için ücret alan devlete ait internet adresleriyle birçok çevrimiçi hizmetten kaçının. Ancak ABD şirketinin asıl görevlisi (IRS’nin “sorumlu taraf” dediği) ajanstan zaten ayrı bir Vergi Mükellefi Kimlik Numarası almadıkça, çevrimiçi bir EIN için başvuruda bulunamaz; posta veya FAKS ile başvurmalıdır ve nerede formda Vergi Mükellefi Kimlik Numarası istenir, “yabancı / hiçbiri” girin.
  • Danışmanla Çalışınız
  • Çoğu durumda, Amerika Birleşik Devletleri’nde iş veya yatırım yapan yabancılar bir yerli şirket kurmalıdır. Yabancı uyruklular için kurallar vatandaş olmanızdan daha karmaşık olabileceğinden, daldırma işleminden önce hem ülkenizde hem de ABD’de vergi hukuku uzmanlarına danışın. Şunları Yapmalısınız
  • Vergi sorumluluklarınızı anlayın ve vergilerinizi dosyalayın.
  • İşletme ve kişisel banka hesaplarınızı ayrı tutun.
  • Şirketi korumak ve yıllık ücretleri zamanında ödemek.
  • Şehir veya ilçe gereksinimlerine uyduğunuzdan emin olun.
  • Bir İş Avukatına danışın.
  • İş Rehberi SSS.
  • Web Sitenizi Güncelleyin
  • Bir Web siteniz varsa, web sitesinin çeşitli Amerika ve Avrupa düzenlemelerine uygun olduğundan emin olun. Web sitesi sahiplerinin eksik bir bilgi veya yanlış ilişkilendirilmiş fotoğrafları olduğu için olumsuz hikayeleri var.
  • Bu adımları takip ederek, Amerika’da kurmuş olduğunuz şirketinizin domain ve hostinglerinizi www.atak domain.com adresinden uluslararası domainlerinizi çok rahatlıkla tescil edebilir veya transfer edebilirsiniz. Firmamız size atak çözümler sunmaya devam edecektir.