Domain Tescil Süresi
29.11.2017 08:46 21002 Görüntülendi

Domain Tescil Süresi

Domain tescil etmek bir domaini 1-10 yıl arasında kayıt etme işlemine verilen isimdir. Domain yenileme süreleri ve önceden kayıtlı bir domaini satın almakla ilgili süreçleri ayrıntılı olarak yazımızda bulabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi edinmek için alan adı ne anlama gelir yazımızı okuyabilirsiniz. Atak Domain Hosting Türkiye’nin 7. Icann kayıtlı yazmanıdır.  https://www.atakdomain.com/ aracılığı ile tescil edilen bütün alan adları ICANN güvencesi altındadır. Bu durum tescil ettirdiğiniz alan adı üzerindeki özlük ve yönetim haklarınızı teminat altına alır.

Domain Prosedürleri Active Status (Aktif)

Domain kayıtlıdır ve herhangi bir düşme aşamasına girmemiştir. Bu sürecin herhangi bir anında domain sahibi, domainin süresini normal fiyatlandırma üzerinden uzatabilir. Domain ile ilgili tüm yönetim işlemlerini gerçekleştirebilir.

On-Hold Status (Beklemede)

Bu sürece girmiş domainlerin whois sorgusu sonucunda görüntülenebilen status ekranında "registrar-hold" ibaresi yer alır. Domainler, kayıt sürelerinin dolması ile birlikte ilk olarak on-hold durumuna geçer. https://www.atakdomain.com/, on-hold durumuna geçmiş com / net / org / info uzantılı domainler için müşterilerine ilk 5 gün için ek yenileme süresi vermektedir. 5 günlük bu süreçte, müşteriler domainlerini normal fiyatlandırma üzerinden uzatabilirler. Atak Teknoloji'nin müşterileri için tanımladığı 5 günlük süreçte de uzatma işlemi yapılmaz ise bu süreci takip eden ilk 33 gün için ilgili uzantılarda yenileme ücreti 15$ + KDV dir. (Bu ücret, diğer uzantılar için farklılık gösterebilir)

Redemption Period (Kurtarmak için son şans)

Bu periyot, domain sahibine domaini uzatması için bir son şans tanımak için ICANN tarafından oluşturulmuş periyottur. Domainin kayıt süresi bitimini takip eden 38. gün başlar. Bu dönemde domain sahibi, domaini uzatmak için cezai ücretlendirmeye tabidir. Bu maliyet, müşteriye 80 USD + KDV olarak yansıtılmaktadır. Domain sahibi domainin süresini uzatmadığı müddetçe bu periyot tam olarak 37 gün sürer.

Pending Delete (Silinmeyi bekliyor)

Redemption döneminden sonra başlayan 5 günlük periyottur. Bu dönemde domain sahibinin domaini geri alma hakkı yoktur. Süreç sonunda domain tamamen silinir ve yeni kayıt için uygun hale gelir. Yukarıdaki süreçlerde de belirtildiği üzere bir domain*, kaydı yenilenmediği takdirde 80 gün içerisinde yeniden kaydedilebilir konuma geçer.

Domain Sorgulama ve Domain almak için tıklayınız!