Instagram Hesap Silme Ve Instagram Hesap Kapatma
02.02.2021 11:42 2644 Görüntülendi

Instagram Hesap Silme Ve Instagram Hesap Kapatma

Çok popüler bir sosyal medya platformu olduğundan dolayı neredeyse her akıllı telefonda her kişi tarafından kullanılan Instagram, popüler olduğu kadar bazen sıkıcı ve sıkıntılı da olabiliyor. Bu durumda da birçok kullanıcı Instagram hesap silme işlemi gerçekleştirmek için kullanılabilecek bir link veya yöntem arıyor. 

Atak Domain olarak sizin için bu konuda çözüm oluşturacak bir rehber oluşturmaya karar verdik. Bu rehber sayesinde Instagram hesap silme veya kapatma işlemlerinin nasıl yapılabileceği konusunda aradığınız tüm soruların yanıtını bulabileceksiniz.

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Her yıl belirli oranda artış göstermesi ile birlikte Instagram bugün dünya genelinde milyarlarca kullanıcıya ulaşırken, Türkiye'de de yaklaşık 40 milyon kişi tarafından kullanılmaktadır. Üstelik bu kullanıcılar arasında da neredeyse %60 oranında erkek ve %40 oranında da kadın kullanıcı bulunmaktadır. Ancak öyle ki kullanıcı sayısının arttığı kadar birçok kişide Instagram hesap kapatma işlemleri veya farklı hesapları için silme işlemleri yapmak istemektedir.

Bir Instagram hesabı açıldığında bu hesapta adınız, soyadınız, profiliniz ile ilgili bilgiler, fotoğraflarınız, yaptığınız yorumlar, beğeni işlemleri, takipçiler ve videolar gibi birçok ayrıntı yer alır. Eğer bu ayrıntıların hepsini ortadan kaldırmak ve Instagram hesap silme işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız, yani Instagram'da ki bu profili tamamen silmek istiyorsanız, pratik bir yol izleyebilirsiniz.

Instagram Hesap Silme Linki

Instagram hesap silme işlemi yapabilmek için kolayca kullanabileceğiniz belirli bir link yer almaktadır. Ancak hesap silme öncesinde bilmeniz gereken noktalar ye almaktadır. Bu kapsamda;

  • Instagram'da adınıza açmış olduğunuz bir hesabı silmek istediğinizde, daha sonraki zamanlarda aynı kullanıcı adını kullanarak yeniden bir hesap açma işlemi de yapılamaz.
  • Silinmiş bir hesabın ismi veya kullanıcı adı başka bir hesap ile birleştirilerek kullanılmaya devam edilemez.
  • Teknik açıdan Instagram hesap silme işlemi yapıldıktan sonra bu hesap yeniden etkin hale gelmemektedir.

 

Gerekli bu bilgilere sahip olmanız ile birlikte eğer Instagram hesap silme konusunda eminseniz, öncelikle Instagram üzerinde bulunan “Hesabı Sil” sayfasına gitmeniz gerekecektir. Bu konuda kullanabileceğimiz bir çözüm linki olarak;

Https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Web adresi üzerinden Instagram hesap silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Belirtilen link üzerinden bağlantıya tıklayarak, açılan sayfayı kullanabilmeniz için öncelikle Instagram oturumunuzu açmanız gerekecektir. Yani silmek istediğinize hesabın oturumunu açık hale getirmeniz ve sonrasında bu bağlantıyı kullanmanız gerekir.

Hesabınız açıldıktan sonra kullanılan link ile açılan bağlantıda direkt olarak karşınıza “Hesabını Sil” başlığı gelecektir. Size sunulan bir metin içerisinde Instagram hesabı silme işlemi yerine belirli bir süre kullanmak istemediğinizde, geçici olarak kapatma işlemini yapabileceğinize dair bir seçenek de sunulmaktadır. Bu seçenekte de Instagram geçici kapatma işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Ancak bu adım, bir sonraki aşamada ayrı olarak anlatılacaktır.

Instagram hesap silme işlemine karar verdiyseniz, açılan sayfada “Hesabını neden siliyorsun?” sorusu yanında bulunan kutucukta sebebinizi belirledikten sonra bir sonraki bölüme aktarılacaksınız. Bu bölüm içerisinde hesap silmek için karşınıza asıl sayfa çıkacaktır.

Bir sonraki aşamada Instagram hesap silme sayfası açılmış olduğu için burada size belirli ifadeler ile yapılacak işlemler anlatılacak ve sonrasında işlemi onaylıyorsanız, Instagram şifrenizi girmeniz istenecektir. Bu durumda da boş şifre kutusu içerisine Instagram şifrenizi girerek, alt noktada bulunan “Hesabımı kalıcı olarak kapat” yazan butona tıkladığınızda, Instagram hesap silme işlemi tamamlanacaktır.

Instagram Hesap Silme Püf Noktaları

Yaptığınız işlem ile birlikte artık daha önce açmış olduğunuz Instagram hesabı, tüm profil bilgileri ve paylaşımları ile birlikte silinecek ve bir daha açılmayacaktır. Bugün halihazırda geçerli olan Instagram kullanıcı politikalarında herhangi bir değişiklik yaşanmadığı sürece silinmiş olan bu kullanıcı adı kullanılarak, yeniden bir hesap açma işlemi yapma imkanı bulunmamaktadır.

Atak Domain olarak sizlere önerdiğimiz en önemli noktalardan birisi kapsamında, Instagram hesap silme işlemi yapmadan önce bu profilde bulunan resimlerinizi, videolarınızı ve paylaşımlarınızı yedekleme işlemi yapmanızdır. Çünkü Instagram hesap silme sonrasında profilde bulunan bütün fotoğraflar, videolar ve paylaşımlar silinecek ve bunlara bir daha ulaşma imkanınız bulunmayacaktır. Aslında bu nedenle tam olarak hesap silme işleminden emin değilseniz, belirtilen diğer seçenek olarak Instagram geçici kapatma işlemini yapmayı da tercih edebilirsiniz.

Instagram Geçici Kapatma - Instagram Dondurma

Instagram hesap silme işlemi, çok net bir şekilde karar verdiğiniz ve artık kullanmak istemediğiniz bir Instagram hesabı için kesin olarak gerçekleştirilebilecek ve dönüşü olmayan bir işlemdir. Örnek olarak Instagram'da reklamlar gerçekleştirmek ve tanıtımlar yapmak için açmış olduğunuz bir hesap bulunuyorsa ve bu hesabı artık kullanmak istemiyorsanız, Instagram hesap silme işlemi yaparak hesap ile ilgili tüm ayrıntıları ortadan kaldırabilirsiniz. Fakat bazı durumlarda bir süre bu hesabı kullanmak istemediğiniz için Instagram geçici kapatma sizin için bir avantaj oluşturabilir.

Geçici kapatma yani diğer adıyla Instagram dondurma işlemi, birçok Instagram hesabı için daha avantajlı görülmektedir. Çünkü uzun bir süre kullandığınız Instagram hesabınızda paylaştığınız fotoğraflar, videolar, hikayeler, kaydettiğiniz etkinlikler, yorumlar ve tüm içerikler ortadan kalkacağından dolayı geçici kapatma daha mantıklı görülebilir.

Instagram Geçici Kapatma Linki

Eğer Instagram dondurma işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız, yine hesap silme işleminde sunulduğu gibi benzer olarak https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/ 

Linki üzerinden işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer Instagram hesabınıza oturum açarak sonrasında bu linke giriş yaparsanız, açılan sayfada direkt olarak “Hesabını geçici olarak kapat” başlığı sunulacaktır. Sayfa içerisindeki metinde de ifade edildiği üzere hesabını silmek yerine kapatma alternatif sunulurken, tekrar giriş yaparak hesabınızı etkinleştireceğiniz güne kadar bu hesabın gizleneceği ifade edilmektedir.

Instagram Geçici Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram hesap kapatma veya silme işlemleri yerine geçici kapatma işlemleri haftada bir defa gerçekleştirilebilir. Yine bu sayfada da hesabınızı neden kapatmak istediğinizi açısından size bir soru sorulur ve bir sebep belirtmeniz talep edilir. Genel geçer olarak sunulan sebeplerden birini seçebileceğiniz gibi sizin için gerçekten özel bir durum bulunuyorsa, bu durumdan dolayı da Instagram dondurma yaptırmak istediğinizi ifade edebilirsiniz.

İstenilen sebebi ifade ettikten sonra yine Instagram geçici kapatma için sizden Instagram hesabınızın şifresi talep edecektir. Bu şifreyi girdiğiniz andan itibaren alt kısımda bulunan “Hesabı geçici olarak kapat” butonuna tıkladığınızda, işlem tamamlanacaktır. 

Instagram Geçici Kapatma Kaldırma

Instagram geçici kapatma işlemi bu şekilde gerçekleştirildikten sonra istediğiniz belirli bir süre sonrasında tekrardan hesabınıza girmek vasıtası ile bu hesabı aktif hale getirebilirsiniz. Bu işlem genellikle hesabınızı görmek isteyen kişilerin değişikliğini yapmak, bir süre Instagram kullanımından uzak kalmak veya rahatsızlık duyulan durumlarda tercih edilmektedir.

Instagram geçici kapatma genellikle bir süre boyunca internet bağlantısından uzak kalacak veya hesabında aktivite gerçekleştiremeyecek kişiler için tercih edilmektedir. Örneğin, sürekli bir şekilde tanıtımlar yaptığınız ve pazarlama için kullandığınız bir Instagram hesabınız bulunuyorsa, bir haftalık bir tatil süresine girecekseniz, Instagram dondurma işlemi yaparak bu süreçte Instagram hesabınızın pasif olmasını sağlayabilirsiniz.

Instagram hesabı bugün kullanıcılar için sadece bir sosyal medya profili olmanın dışında artık neredeyse bir kimlik oluşturmak da hatta birçok işletme için kurumsal kimlik oluşturmaktadır. Bu nedenle birçok kişi çok keskin dönüşler ve sıkıntılı durumlar ile karşılaşılmadığı sürece Instagram hesap silme işlemi yapmayı tercih etmemektedir. Bu durumda da istediğiniz kısa bir süre boyunca Instagram geçici kapatma işlemi ile çözüm kolaylıkla elde edilebilir.

Hemen $0,99'dan Başlayan Fiyatlarla Domain Satın Al!