En İyi Şirket İsmi Bulma Araçları
23.11.2023 17:30 1355 Görüntülendi

En İyi Şirket İsmi Bulma Araçları

En İyi Şirket İsmi Bulma Araçları  | Atak DomainBir şirket adı bulmak, uzun ve stresli bir süreç olabilir. Marka adınız, müşterilerin şirketinizle ilişkilendireceği şeydir, bu nedenle akılda kalıcı olmalı, aynı zamanda insanlara şirketinizin ne yaptığı hakkında bir fikir vermelidir.

Bir isim bulmak için ilham gelmesini ummak muhtemelen iyi bir fikir değildir, bu nedenle bazı yapılmaması gerekenleri akılda tutarak beyin fırtınası yapmak daha faydalı olabilir.

Bu noktada söylemesi zor veya olumsuz bir şey çağrıştıran kelimelerden kaçının. Ayrıca seçtiğiniz ismin daha önce alınmadığından emin olun. 

Bazı isim seçeneklerine sahip olduğunuzda, dünyadaki hemen hemen her şirketin bir web sitesine ihtiyacı olduğundan, akılda kalıcı ve bulunması kolay alan adlarının mevcut olduğundan da emin olun.

Şirket İsmi Bulma Aracı Nedir?

Şirket ismi bulma aracı, işletmeniz için benzersiz bir ad bulmanıza yardımcı olmak için anlambilim ve yapay zeka kullanan çevrimiçi bir araçtır.

Şirket adınızın sahip olmasını istediğiniz anahtar kelimeleri aradığınızda, işletme adı oluşturucu farklı bir kombinasyon bulmak için web'de arama yapar.

Girdiğiniz anahtar kelimeyi veya bu anahtar kelimeyle ilgili terimleri içeren bir isim listesini saniyeler içinde almanıza olanak tanır.

Neden Bir Şirket İsmi Bulma Aracı Kullanmalısınız?

Mükemmel işletme adınızı bulmak için bir şirket ismi bulma aracı kullanmanın aşağıdakileri içeren bazı avantajları vardır:

  • Benzersiz bir isim bulmak: İşletme adı oluşturucu size isim önermeden önce internette arama yaptığından, başka hiçbir yerde kullanılmayan bir isme sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz.
  • Telif hakkı sorunlarından kaçınmak: Yukarıdaki faydaya ek olarak, şirket ismi bulma araçları, halihazırda ticari markaları olan veya kullanımda olan adları kullanmamanıza yardımcı olur.
  • Arama motoru için optimize edilmiş bir isim bulmak: Şirket ismi bulma araçları, işletmenize özel anahtar kelimeler kullandığından, bir isimdeki anahtar kelimeleri daha iyi hedeflemenize yardımcı olur.
  • Zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur: Şirket adı oluşturucuların, işletmeniz için kullanabileceğiniz ad önerilerinin bir listesini oluşturması yalnızca saniyeler alır. Takım arkadaşlarınızdan isim bulmak için beyin fırtınası yapmalarını istemenizden çok daha fazla zaman kazanırsınız.
  • Rakiplerinize karşı avantaj elde edersiniz: Sektöre özgü anahtar kelimeler için bir şirket ismi bulma aracı kullanırsanız, size rekabet avantajı sağlayan anahtar kelime kombinasyonlarına sahip isimler elde edersiniz.
  • Markanızı oluşturmak: Bazı şirket ismi bulma araçları, girişiminiz için akılda kalıcı isimler bulmanın yanı sıra, işletmeniz için kullanabileceğiniz bir logo bulmanıza da yardımcı olarak hızlı bir şekilde marka oluşturmanızı sağlar.
  • Alan adınızı kaydettirme: Çoğu şirket ismi bulma aracı, kayıt için uygun olan adları sunmayı garanti eder. Böylece, tercih ettiğiniz işletme adını bulmak ve kaydetmek daha kolay hale gelir.

Şirket İsmi Bulma Aracı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok marka ve şirket ismi bulma aracı vardır ve farklı hizmetleri kullanarak birkaç seçenek oluşturmayı denemenize izin verir. Ardından şirketiniz, ürününüz veya markanız için en iyi ismi seçmenize olanak tanır. Bazen, işinize ve hedef pazarınıza bağlı olarak, özel ihtiyaçlarınıza ve hedef kitlenize uygun bir isim bulmanıza yardımcı olması için bir marka ajansı ile çalışmak daha etkili olabilir.

Ancak ister şirketiniz için kendiniz bir isim bulun, ister isim oluşturucuları kullanın ya da bir marka ajansından yardım alın, iyi bir şirket isminin çeşitli kriterleri karşılaması gerektiğini unutmayın.

Ayrıca öncesinde bir isim oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken bazı kriterleri bulabilirsiniz:

  • Akılda kalıcılık: İsmin hatırlanması kolay ve ayırt edici olması gerekir, böylece sektördeki benzer isimlerden sıyrılabilir.
  • Anlam: İsim markanın değerlerini, misyonunu ve mesajını iletmelidir.
  • Uygunluk: İsim, sektör veya ürün kategorisiyle alakalı olmalıdır.
  • Uzun ömürlülük: İsim kalıcı bir güce sahip olmalı, kolayca eskimemeli veya belirli bir trende bağlı olmamalıdır.
  • Esneklik: İsim çok yönlü olmalı ve farklı bağlamlara ve kanallara uyarlanabilmelidir.
  • Korunabilirlik: İsim yasal olarak mevcut ve ticari marka olarak korunabilir olmalıdır.
  • Markalaşma: İsmin telaffuzu, hecelenmesi ve okunması kolay olmalı ve farklı tipografi ve renklerde iyi görünmelidir.

En İyi 10 Şirket İsmi Bulma Aracı

En İyi Şirket İsmi Bulma Araçları  | Atak Domain

Aşağıdaki listede en iyi şirket ismi bulma araçlarını bulabilirsiniz:

  1. Namelix

Namelix şirket ismi bulma aracı, yeni kurulan şirketleri için benzersiz bir işletme adı arayan insanlar için başka bir harika seçenektir. Namelix, işletmeler veya ürünler için isimler üretmek için yapay zeka kullanan ücretsiz bir çevrimiçi hizmettir. Belirli bir ismin veya kelime grubunun özelliklerini ve temalarını analiz etmek ve anlamak için makine öğrenimi algoritmaları ve doğal dil işleme tekniklerinin bir kombinasyonunu kullanarak kullanıcıların isimler için fikir üretmelerine yardımcı olabilir. Namelix ayrıca, oluşturulan isimler için mevcut olan alan adları ve sosyal medya platformları için öneriler de sağlayabilir.

Web sitesi, sonuçlarınızı filtrelemenize izin verir, böylece kısa, orta veya uzun bir isim tercih edip etmeyeceğinizi ve hangi isim tarzının sizin için uygun olduğunu seçebilirsiniz. Örneğin, markalaşabilir isimleri, İngilizce olmayan isimleri veya kafiyeli isimleri görmeyi seçebilirsiniz.

Bu seçim, Namelix'in en popüler satış noktalarından biridir. Bir diğeri de web sitesinin potansiyel logo tasarımları önermesi ve işletmeniz için web sitesi alan adları satın almanıza izin vermesidir.

Namelix, ürünleri, hizmetleri veya şirketleri için isim arayan işletmeler, girişimciler ve bireyler için yararlı olabilir. Bir iş kurmak istiyorsanız, Namelix'in ücretsiz işletme adı oluşturucusu, yalnızca isim fikirleri hakkında değil, aynı zamanda logo fikirleri hakkında da düşünmenizi sağlamak için harika bir araçtır.

  1. Shopify 

Shopify, günümüzün önde gelen şirket adı oluşturucularından biridir ve bunun iyi bir nedeni vardır. Şık ve modern kullanıcı arayüzü, sitelerini herkesin kullanabileceği anlamına gelir. Oluşturucuya bir veya iki kelime girmeniz (açıklamanız ne kadar kısa olursa o kadar iyi) ve oluştur butonuna tıklamanız yeterlidir. Ardından Shopify, kullanmanız için yüzlerce akılda kalıcı işletme adı üretir.

Shopify'ın arama motoruna yönelik tek dezavantajlarından biri sonuçların biraz hayal gücünden yoksun olmasıdır. Shopify, anahtar kelimelerinize alternatifler önermek yerine, arama terimlerinizi diğer kelimelerle birleştirerek adlarını oluşturur.

Ancak buna rağmen Shopify yine de faydalı bir araçtır. Shopify'ın yüzlerce sonucu arasında hayalinizdeki işletme adını bulamasanız bile, kendi fikirlerinizi canlandırmanıza yardımcı olacak bazı öneriler bulabilirsiniz.

  1. Business Name Generator

Business Name Generator, ücretsiz marka adı oluşturucu arayanlar için bir başka iyi seçimdir. 

Ana sayfada, Business Name Generator'ın arama motorunun altında, aracın nasıl kullanılacağına dair kullanışlı bir kılavuz yer alır ve bazı temel özellikler vurgulanır. 

Bu kılavuz, şirketlerini kurmaya yeni başlayan kişiler için son derece yararlıdır. Size sadece iyi bir işletme adının ne olduğunu değil, aynı zamanda bu adların neden etkili olduğunu da anlatır.

Aracın kendisi Namelix kadar çok seçeneğe sahip değildir, ancak yine de size bir dizi potansiyel işletme adı sağlayabilir. Business Name Generator, anahtar kelimelerinizle ilişkili kelimeleri arar ve bunları bir araya getirir, bu da akılda kalıcı işletme adı seçenekleri bulmanın etkili bir yolu olabilir.

  1. TRUiC

TRUiC (The Really Useful Information Company), Business Name Generator gibi harika bir işletme adı seçme konusunda bazı yararlı ipuçları sunar. Sadece bununla da sınırlı kalmaz, TRUiC ayrıca işletme tescilinden marka görünürlüğüne kadar her şeyi inceleyerek işletmenizi kurmanın sonraki adımlarında size yol gösterir.

TRUiC, arama motoruna iki veya daha fazla anahtar kelime yazmanıza izin verir ve ardından konumunuzu ve hangi sektörde çalıştığınızı ekleyerek adınızı daha kapsamlı bir şekilde özelleştirmenize olanak tanır. Önerdiği isimlerden bazıları konumunuzu da içerir ve bu da bu isimlere daha kişiselleştirilmiş bir his verir.

Oluşturucudan bir isim seçtikten sonra TRUiC, alan adının kullanılabilir olup olmadığını size söyler. Ayrıca, gerçekten harika bir marka oluşturmaya başlayabilmeniz için bir logo oluşturucuya da bağlantıları vardır.

  1. Looka

Looka, rakipleriniz arasında öne çıkmanıza yardımcı olacak bir marka adı oluşturucudur. Looka aracılığıyla isim fikirleri için beyin fırtınası yapabilir, logo fikirlerini görüntüleyebilir ve ayrıca isim uygunluğunu kontrol edebilirsiniz. 

Şimdiye kadar incelediğimiz diğer bazı seçenekler gibi Looka da mükemmel işletme adını bulmanıza yardımcı olacak bir dizi filtre seçeneğine sahiptir. Karakter uzunluğuna göre filtreleme yapabilir ve sektöre veya soyut fikirlere göre isim fikirleri oluşturmanıza olanak tanır. 

Bu seçenekler, işletmenizin doğasını sadece bir veya iki akılda kalıcı kelimeyle ifade eden bir işletme adı fikirleri bulmanızı sağlar.

  1. NameSnack

NameSnack, anlaşılır arayüzü ve basit tasarımıyla öne çıkar. Şirket adı oluşturucu ve ne için kullanılabileceği hakkında bilmeniz gereken her şey sitenin ana sayfasında size sunar. Web sitesi, araçtan ne bekleyebileceğinizi açıkça ortaya koyar ve onu kullanmanın faydalarını özetler.

Bu listedeki diğer bazı işletme adı oluşturucular gibi, NameSnack de alan adı arama işlevleri ve logo tasarım özellikleri sunar. 

Ne yazık ki NameSnack, Looka ve Namelix tarafından sunulan filtreleme seçeneklerinden yoksundur, ancak ürettiği isimlerin sayısı ve çeşitliliği ile bunu telafi eder. Mükemmel ismi bulamasanız bile NameSnack size özel bir şeyler hazırlamanızda yardımcı olabilir.

  1. BrandRoot

BrandRoot'u öne çıkaran ilk şey, web sitelerinin çarpıcı tasarımıdır. BrandRoot, aracın önerilerini daha iyi kişiselleştirebilmesi için beğendiğiniz isim seçeneklerini oylamanıza olanak tanır. Bu kullanışlı özellik diğer birçok platformda görülmez, ancak aradığınızı bulmanıza gerçekten yardımcı olan bir özelliktir.

  1. Oberlo 

Oberlo, piyasadaki en popüler şirket ismi bulma araçlarından biridir ve bunun iyi bir nedeni vardır. Şimdiye kadar anlattığımız bazı sitelerin filtreleme ve kişiselleştirme seçeneklerinden yoksun olsa da, Oberlo işinizi kurmak için çok sayıda bilgi ve kaynak sunar.

Ayrıca, aracın basitliğinin avantajları da çoktur. Oberlo'nun kullanımı basittir ve göz atmanız için çok sayıda seçenek üretir. Önerileri istediğiniz kadar spesifik ve kişiselleştirilmiş olmasa da, web sitesinin kullanımı o kadar basit ve hızlıdır ki, beyin fırtınası yapmanıza olanak tanır.

  1. Novanym 

Novanym'in web sitesinde doğru marka adını bulma konusunda bir çok bilgi vardır. Novanym aklınıza gelebilecek her türlü soruyu ve daha fazlasını yanıtlar. 

İsim oluşturucu, sektöre ve aynı zamanda isim stiline göre filtreleme yapmanızı sağlar. İster kulağa daha modern gelen bir isim, ister daha zarif veya geleneksel bir isim arıyor olun, Novanym size yardımcı olacaktır. Yeni işinizin tonunu belirlemeye yardımcı olması için bu oluşturucuyu kolayca kullanabilirsiniz.

  1. BizNameWiz

BizNameWiz, marka adı oluşturmak ve alan adı kullanılabilirliğini kontrol etmek için kullanışlı bir sitedir. Namelix gibi derinlemesine kişiselleştirme seçeneklerine sahip değildir; ancak birkaç tane öne çıkan özelliği vardır. Örneğin, sektöre, isim uzunluğuna ve hatta isminizin kafiyeli olmasını isteyip istemediğinize göre filtreleme yapmanıza olanak tanır.

BizNameWiz, aralarından seçim yapabileceğiniz bir sürü isim fikri sunar, ancak fikirleri kaydetmenize de izin verir. Bu kullanışlı bir özelliktir, çünkü daha sonra aralarından seçim yapmak veya uygun gördüğünüz şekilde birleştirmek için güzel bir seçim derleyebileceğiniz anlamına gelir.

En Çok Sorulan Sorular

En İyi Şirket İsmi Bulma Araçları  | Atak Domain

  1. Bir işletme adı nasıl oluşturulur?

İşletmeniz için bir isim oluşturucu kullanarak bir marka adı oluşturmak iş yükünüzü azaltabilir. Örneğin en iyi şirket ismi bulma araçlarını kullanarak anahtar kelimelerinizi girebilir ve beğendiğiniz birini seçebilirsiniz.

  1. İyi bir işletme adı nasıl oluşturulur?

İnternetteki sayısız isim arasından akılda kalıcı bir işletme adı seçmek biraz zordur. Ancak aşağıdaki bu temel ilkeleri takip etmek size yardımcı olabilir:

  • Sosyal medya kullanıcı adı ve alan adları da dahil olmak üzere işletme adlarının kullanılabilirliğini kontrol edin.
  • Kısa tutun.
  • Hatırlaması kolay bir isim seçin.
  • Uzun süreli bir izlenim bırakın.
  1. İşletme alan adı nasıl satın alınır?

Atak Domain Türkiye’nin en büyük alan adı kayıt kuruluşlarından biridir, bu nedenle başlamak için iyi bir yerdir.

İstediğiniz alan adının zaten kayıtlı olup olmadığını ve satın almanın ne kadara mal olacağını görmek için Atak Domian’de arama yapabilir, henüz kaydedilmediyse, alan adını satın almak zorunda kalmadan şirketinizin web sitesini oluşturabilirsiniz.