Fransa'da İş Kurmak - Fransa'da Nasıl İş Kurulur?
13.03.2020 14:09 8722 Görüntülendi

Fransa'da İş Kurmak - Fransa'da Nasıl İş Kurulur?

Fransa’da İş Nasıl Kurulur?
Fransa’da bir şirket açmak, pek çok girişimci için büyük bir atılımdır, ancak doğru bilgilerle donanırsanız, şirket açmaktan korkmazsınız. Fransa’da iş kurmak için şu adımları takip etmelisiniz:
1. Adım: İş planı
Her zaman bir iş planı oluşturarak başlamalısınız. Bu işiniz için misyon ifadenizi ve vizyon netleştirmek için izin verir ve yatırımcılara gösterebilir.
Pazarınızın ve müşterilerinizin kim olacağını, sizin veya ortaklarınızın ne kadar para yatırdığını, hangi iş deneyimine sahip olduğunuzu ve önümüzdeki birkaç yıl içinde ne kadar para kazanacağınızı ve harcayacağınızı düşünmeniz gerekecektir.
Adım 2: Yönetmelikler ve Yapı
Ardından, işletmeniz için şirket yapısının türünü seçmeniz gerekir. Fransa’daki en yaygın yapılar:
SARL: Limited veya LLC şirketi gibi.
SAS: Fransız bir şirket ile yabancı bir ortak arasındaki ortak girişim için Basitleştirilmiş bir Hisse Senedi Şirketi.
Şube: Mevcut işinizi Fransa’daki bir şubeyle genişletmek istiyorsanız. Bu işletmeniz hakkında spesifik olmayı içerir. Hangi ürünleri satacağınızı veya hangi hizmetleri sunmak istediğinizi ve işletmenizin gelecekte ne olmayı umduğunu içerir.

3. Adım: İşletme Bankası Hesabı
Sonra bir işletme bankası hesabına ihtiyacınız olacak.
4. Adım: Sermaye Yatırma
Fransa’da bir işletme bankası hesabı açmak için hesaba en az 4000 € hisse sermayesi yatırmanız gerekir. (Yasalar minimum 1 € olduğunu belirtiyor, ancak hiçbir banka sizi bu kadar düşük bir hesapla kurmayacak).
Adım 5: Yasal Tanıtım
Ardından, duyuruyu Le Parisien veya Les Echos gibi yetkili bir gazetede veya ticari bir yayında yayınlamalısınız.
Adım 6: Kuruluş
Başvurunuz, vergi dairesi, Centre des Formalités des Entreprises veya Chambres des Métiers ve Ticaret Mahkemesindeki tüm kuruluşlara bakan Greffe du Tribunal de Commerce gibi Fransız hükümet departmanlarından tüm resmi pulları alacaktır.

Adım 7: Kayıt
Eğer aldığınızda ‘extrait Kbis’ (esas sertifikası) Eğer tüm resmî belgeleri ve fatura üzerinde yazılmalıdır, şirket kimlik numarasıdır, tescilli numarası ile sağlanacaktır.
Kbis geldiğinde, banka yöneticiniz işletme bankası hesabınızı etkinleştirebilir ve sermayenizin engeli kaldırılır. Ayrıca vergi dairesinden KDV numarası ve vergi görevlisi iletişim bilgilerini içeren bir karşılama mektubu alacaksınız.
Adım 8: Muhasebeci
Uzman profesyonel bir Fransız muhasebeci atayın. Bunlar, yasal olarak tüm vergi yasalarına uymakla yükümlü olan ve hesaplarınızın iyi durumda olmasından yasal olarak sorumlu tutulan, düzenlenmiş bir profesyonel olacaktır. Ayrıca KDV iadeleri ve bordrolarda da size yardımcı olabilir.
Bu adımları takip ederek, kurmuş olduğunuz şirketinizin domain ve hostinglerinizi www.atak domain.com adresinden uluslararası domainlerinizi çok rahatlıkla tescil edebilir veya transfer edebilirsiniz. Firmamız size atak çözümler sunmaya devam edecektir.